Waarde van crypto in DeFi zag dit jaar een enorme toename, Ethereum (ETH) blijft het goed doen

De decentralized finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) markten zijn het afgelopen jaar enorm hard gegroeid, vooral op Ethereum (ETH). Analysebedrijf DappRadar nam deze onlangs groei onder de loep in een nieuw onderzoeksrapport genaamd “Value Flow Report,” gepubliceerd op 30 september.

DappRadar keek vooral naar de DeFi markt en merkt op dat de sterkste groei vooralsnog plaatsvindt op Ethereum, ondanks de komst van rivalen als Solana (SOL), Binance Smart Chain (BSC) en Avalanche (AVAX).

De zogeheten total value locked (TVL), oftewel het totale vergrendelde bedrag, in DeFi projecten komt momenteel volgens DappRadar op $178,55 miljard uit. Volgens DeFiLlama zit op het moment van schrijven zelfs $181,19 miljard TVL in DeFi. Dat lag 1 oktober 2020 nog op $9,29 miljard, dat is dus een groei van maar liefst 1.850% in een jaar.

Volgens DappRadar werd op 5 september een piek bereikt van $195 miljard TVL. Volgens DeFiLlama kwam deze piek op $197 miljard uit, en was dat op 6 september. Verder meldt het rapport dat het aanbod van vastgezette wrapped ether (WETH) met 400% gestegen is in een jaar, voor tether (USDT) is dat 1.300% en voor DAI 500%.

DappRadar meldt echter dat TVL, hoewel populair, geen goede indicator is om de hoeveelheid geld dat DeFi instroomt, te meten. De waarde van deze TVL kan bijvoorbeeld stijgen als ook de koersen van de onderliggende cryptocurrencies omhoog gaan:

“Hoewel TVL een van de belangrijkste meetwaarden is om de huidige staat van gedecentraliseerde financiën te beoordelen, is het geen meetwaarde om de waardestroombeweging te begrijpen. De TVL is volledig afhankelijk van de onderliggende waarde en biedt dus een valse optiek vanuit het waardeperspectief. ”

Momenteel zit bijna 66%, zo’n $126 miljard, van alle DeFi TVL vast op Ethereum. Dan volgt BSC met $16 miljard oftewel 8,4%. Solana wordt in het artikel niet genoemd, maar komt volgens DeFiLlama op de derde plek uit met $9,7 miljard of 5%. Dan volgt Terra (LUNA) met $8,5 miljard of 4,5%.

The post Analyse: Waarde van crypto in DeFi zag dit jaar een enorme toename, Ethereum (ETH) blijft het goed doen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht