Dat legt ´Nunya Bizniz, an independent market analyst´ uit, ondanks zijn niet echt uitnodigend pseudoniem of asociale werknaam (´Zijn-jouw-zaken-niet´)! Dat zou dan stroken met mijn eigen verwachting dat wat we vandaag meemaken – een lichte correctie van BTC – een kwestie is van reculer pour mieux sauter. Een stap achteruitzetten om des te verder te kunnen springen. In Washington, VS, is de wetgever immers druk bezig cryptobelegger, cryptobezitters te taxeren. ´s Lands infrastructuur, waar al decennia nauwelijks naar omgekeken werd door opeenvolgende presidenten, gaat eindelijk een ´groot onderhoud´ krijgen. En méér dan een opfrisbeurt zelfs, waaraan dit soort publiek liefst 28 miljard dollar dient bij te dragen.

Heden en verleden

Eén voorbehoud bij de wel heel gedurfde voorspelling vanwege NB: ze is gebaseerd op het koersgedrag van bitcoin in het verleden. Toch wel dit: het protocol van BTC is een wiskundige formule gebaseerd op schaarste, omdat elke vier jaar (de halving of halvening) het aantal nieuwe munten dat in de markt gezet wordt, ook gehalveert. Dat maakt bitcoin net zo uniek als deflatoire munt want compleet tegengesteld aan alle fiatmunten in de wereld, die inflatoir zijn per definitie: er kan zoveel van bijgemaakt worden als de wetgever wenst…en die wénst dat ook! Behalve dan nu voor genoemde infrastructuurwerken; daarvoor wordt de cryptowereld vriendelijk verzocht (?) een steentje (no pun intended) bij te dragen. Het woord ´belastingen´ maakt cryptobeleggers (en niet alleen zij) nerveus, dus vandaar dat BTC van 42.354 dollar op 1 augustus jl. is gedaald tot de 38.286 dollar op moment van schrijven. En het is niet alleen dat, maar er komt meer (en vast strengere) wetgeving in het algmeeen rondom crypto aan in de VS.  Ach, this too shall pass…

Bitcoin is groen

U kent het gezegde vast: history doesn´t repeat but it often rhymes. Het verleden is geen garantie voor de toekomst, maar die toekomst matcht vaak aardig met dat verleden, jawel? De markanalist heeft ontdekt dat telkens de BTC koers 10 opeenvolgende green candles toonde op de grafiek, er binnen 30 tot 60 dagen een verdubbeling plaatsvond. Een gemiddelde stijging met 100 procent van de BTC koers dus. Dit gebeurde nog maar 1 keer in 2013, twee keer in 2017, en twee keer, heel recent die tweede maal dan, in 2021. NB merkt nog op dat  het geen toeval kan zijn dat genoemde gebeurtenissen – BTC 10 dagen na elkaar in het groen eindigen – telkens na een halving plaatsvonden. Onderstaande is daarvan het bewijs:

klik op Cointelegraph.com zo u wilt voor de grotere afbeelding

The post Analyse: Waarom bitcoin kan verdubbelen tegen 21 september 2021
appeared first on Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!