Een nieuw rapport van blockchain-databedrijf Chainanalysis laat een sterk crypto-gebruik en een sterke adoptiegraad in Sub-Sahara Afrika zien. Met hoogopgeleide jongeren en lage vooruitzichten op werk zijn cryptocurrencies een manier om hun familie te voeden.
De crypto markt in Sub-Sahara Afrika is anders dan de rest van de wereld wat betreft het gebruik van crypto. Het continent is de thuisbasis van enkele van de meest geavanceerde crypto-ecosystemen.
Waarvoor gebruiken Afrikanen crypto?
Het rapport benadrukt ook hoe peer-to-peer (P2P) transacties gebruikelijker zijn in Sub-Sahara Afrika dan waar ook ter wereld. Volgens rapporten registreert de regio het hoogste aantal cryptocurrency-transacties via P2P.
Kleine retailbetalingen zorgen voor een uitzonderlijke adoptie en gebruik van crypto’s, waarbij de regio het hoogste percentage (80%) crypto retailbetalingen van minder dan $1.000 verricht.
Veel Afrikanen hebben crypto geïntegreerd in het dagelijks leven, aldus het rapport. Naast retailtransacties zijn ook overboekingen en commerciële transacties belangrijke factoren geweest voor Afrika’s hoge adoptie- en gebruikspercentages.
Crypto is belangrijk in Sub-Sahara Afrika
In Afrika worden cryptocurrencies om verschillende redenen omarmd. Een belangrijke uitdaging is de volatiele waarde van lokale Afrikaanse valuta. Kenia en Nigeria staan in de top 20 van landen met een hoge crypto adoptie wereldwijd.
“Crypto-gebruik wordt gedreven door dagelijkse noodzaak, in tegenstelling tot speculatie door de reeds welgestelden … vooral in landen waar de waarde van lokale fiatvaluta’s daalt, zoals we hebben gezien in Nigeria en Kenia,”
De lokale valuta zijn aanzienlijk in waarde gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar en andere buitenlandse valuta zoals de euro en het Britse pond. De daling van de wisselkoersen heeft echter geen directe gevolgen voor de houders van crypto’s, wat een reden zou kunnen zijn voor de massale adoptie van crypto.
Door strikte regelgeving is het bijna onmogelijk om digitale activa te kopen door een overboeking vanaf een bankrekening. Hierdoor zijn crypto-gebruikers afhankelijk geworden van P2P-transacties, die het hele wereldwijde crypto-ecosysteem zijn blijven groeien en versterken.
Ook is er een algemene afhankelijkheid van overboekingen vanuit andere regio’s, waaronder de VS en Europa. Deze overboekingen worden vaak in crypto verstuurd om vertragingen en frictie te vermijden.
De toekomst voor crypto in Afrika
Chainalysis verwacht dat het gebruik van crypto in Sub-Sahara Afrika zal toenemen zolang de regelgeving, de economische volatiliteit en de behoefte aan grensoverschrijdende transacties blijven bestaan.
Idealiter zou het hoge ontwikkelingstempo binnen Afrikaanse landen kunnen leiden tot een uitgebreider crypto-ecosysteem in de nabije toekomst. De markt staat meer open voor nieuwe concepten en ideeën dan de relatief gereserveerde westerse markt. Hierdoor zou het Afrikaanse continent gemakkelijk de adoptie van cryptocurrencies binnen overheden en het dagelijks leven kunnen stimuleren.
The post Analyse: Waarom crypto floreert in Sub-Sahara Afrika: Chainalysis onderzoek
appeared first on Crypto-Insiders.