Sindsdien ging het bergafwaarts. De munt bereikte een dieptepunt $ 0,55, maar wist te herstellen naar een waarde rond de $ 1,50 op 21 mei. Helaas is het vandaag weer raak; Pi Network verliest veel zijn waarde.
Disclaimer: Dit artikel bespreekt Pi Network. Wij nemen geen standpunt in, maar benadrukken dat sommige aspecten van het project – zoals de lage liquiditeit en verplichte KYC – door sommigen als opmerkelijk worden beschouwd. Lees dit artikel als een informatieve bron en wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie.
De sterke daling van PI vandaag
De koers van PI Network is vandaag met meer dan 25 procent gedaald. In grafiek ziet het er zo uit:

We zien dat de koers van PI van $ 1,24 gedaald is naar $ 0,87. PI heeft de neiging om hele heftige koersbewegingen te maken. Dat is vaker het geval bij een nieuwe munt die hard is gegroeid.
Waar komt de koersdaling vandaan?
Koersdalingen zijn volkomen normaal in de cryptosector. Vooral als bitcoin een kleine dip heeft, volgen altcoins met een grotere dip. Zodra dips groter dan 10 procent worden, is er de kans dat long posities (stop loss triggers en met hefboom) gesloten worden, waardoor de koers nog sneller kan dalen.
Gisteren kondigde de PI Foundation nog een investeringsfonds aan van $ 100 miljoen in PI en USD, maar dit kon investeerders niet overtuigen. De koers crashte, waarbij investeerders klaagden dat de organisatie stappen overslaat door een fonds op te richten, terwijl gebruikers nog in het duister tasten omtrent hun munten.
Als we de koers van PI de afgelopen tijd bekijken, kunnen we vaststellen dat het een heel volatiele coin is:

Wat opvalt is dat de winsten net zo snel weer gaan als ze komen. Het is goed mogelijk dat er veel speculanten in de markt zitten die hun winsten snel uit laten betalen, waardoor de koers binnen korte tijd weer daalt.
De problemen van PI Network
Na jaren van PI minen op je telefoon was het eindelijk zo ver. In februari 2025 ging het PI Network live. Veel mensen kwamen niet door het goedkeuringsproces, waardoor het vertrouwen flink daalde. Na een voorzichtig begin met een daling van $ 1,85 naar $ 0,67 steeg de koers snel naar $ 3.
Veel mensen zaten toen nog steeds vast in hun KYC en konden niet verkopen. Maar er waren meer problemen. Aangezien PI op maar een paar handelsbeurzen te verkopen was, was er een gebrek aan liquiditeit.
Ook al had je PI en was je door je KYC gekomen, het was lastig om ze te verkopen. Dit zorgde voor een laag animo om de munt aan te schaffen – en de interesse daalde. Ook is hij niet op de echt grote exchanges te koop, iets waar veel PI-investeerders nog op wachten.
Het PI Core Team heeft ook de nodes en het grootste deel van de voorraad munten in handen. Zij kunnen dus op elk moment grote hoeveelheden verkopen. De handelsvolumes zijn steeds lager en deze lijken opgeblazen. Wat je met het token kunt doen is ook nogal vaag omschreven in hun whitepaper.
Zelfs nu zitten veel mensen opgescheept met onverkoopbare coins. Reden te meer waarom Ben Zhou, directeur van Bybit, grote vraagtekens heeft bij de echtheid van dit project en waarom grote exchanges PI mijden.
Memecoin-markt ontploft – en Nederlanders krijgen 1 miljoen PEPE gratis
De interesse in memecoins groeit razendsnel, en PEPE staat daarbij in de spotlights. Nieuwe gebruikers ontvangen deze week 1 miljoen PEPE gratis bij hun eerste aanmelding of aankoop van OKX. Meedoen kost één minuut en is gratis.
[primary_button url=”https://www.okx.com/nl/campaigns/cryptoinsiders?channelid=PEPECI” text=”📈 1 miljoen PEPE pakken” target=”_blank” is_highlighted=”true” rel=”no-follow”]