Twee digitale munten die wij in BLOX aanbieden kunnen een roerige week tegemoet zien. Op 5 december gaat staking voor Apecoin live, en een dag later volgt Chainlink. In aanloop naar deze belangrijke gebeurtenissen hebben de koersen verschillend gereageerd.
Apecoin slingert omhoog
November was een bijzondere maand voor de cryptomarkt. In principe zaten veel crypto’s, waaronder Apecoin, in een stijgende trend, maar de val van crypto exchange FTX gooide roet in het eten.
Op 14 november behaalde Apecoin het laagste punt van de maand met 2,50 euro, maar steeg naar 4,24 euro. Inmiddels is de groei iets afgekoeld en wordt Ape verhandeld voor ongeveer 3,85 euro.
5 december: Sinterklaas geeft staking aan Ape
De ApeCoin Staking-functie zal op 5 december livegaan op apestake.io, aldus ontwikkelaar Horizon Labs. Hiermee kunnen gebruikers hun APE-crypto’s vergrendelen in vier pool: ApeCoin-pool, BAYC-pool, MAYC-pool en Paired-pool. Hiermee verzienen ze periodiek rendement. Het is nog niet duidelijk wanneer BLOX staking voor Ape zal toevoegen.
De aankondiging staking heeft geleid tot een stijging van het aantal APE-houders, volgens data van Dune Analytics.
Er kan onderscheid gemaakt worden tussen de extreem grote bezitters, en een trede daaronder. Gegevens van Santiment bleek dat grote sleuteladressen met APE-tokens hun aantal coins blijven verminderen sinds de onverwachte ineenstorting van FTX aan het begin van de maand. Zelfs met de verwachte lancering van APE-staking, blijven ze in aantal afnemen.
Volgens data van Santiment is sinds 12 november het aantal walvisadressen met 100.000 tot 1.000.000 APE-tokens met 10% gedaald.
Aan de andere kant zie je dat normale consumenten hun weg naar Ape weten te vinden. Sinds 6 november is het aantal adressen met 100 tot 100.000 APE-tokens met meer dan 15% gestegen.
Chainlink koers stijgt een beetje
Deze week gaat ook staking op Chainlink live. Net als de koers van Ape liet zien, laat de koers van Chainlink ook een mooie stijging zien de afgelopen twee weken.
Op 21 november kon je Chainlink krijgen voor 5,50 euro, maar de waarde is gestegen tot boven 7 euro.
Chainlink zorgt voor correcte data
Wat doet Chainlink? Kortgezegd zorgt het team van Chainlink ervoor dat blockchains gelinkt kunnen worden aan actuele data. Vroeger kon een smart contract alleen statische data verwerken van wat al op de blockchain te vinden was: ofwel alleen informatie over crypto.
Door de software van Chainlink kan je nu ook dynamische data smart contracts inslingeren. Denk aan de uitslagen van het WK, die kunnen ingeladen worden in smart contracts zodat op de blockchain voor eeuwig is te lezen dat jij al je geld geld bent verloren omdat je dacht dat Zuid-Korea en Japan niet door zouden gaan.
Die doorgeefluikjes van data worden oracles genoemd. Normaal vertrouwt een netwerk op 1 oracle, maar Chainlink heeft dit idee gedecentraliseerd en zorgt ervoor dat data door tientallen oracles wordt gecontroleerd en doorgegeven.
Alles voor de lange termijn
De reden waarom er reikhalzend naar staking op Chainlink wordt uitgekeken, is omdat Chainlink het grootste, decentrale oracle-project is in het hele cryptocurrency ecosysteem (en daarbuiten).
Sergey Nazarov, de oprichter van Chainlink, zegt dat het staken op het platform draait om fundamentele langetermijndoelen.
‘Uiteindelijk vertegenwoordigt de introductie van Chainlink Staking een nieuw tijdperk van netwerkbeveiliging dat Chainlink helpt op te schalen tot een wereldwijde standaard met een groeiend en duurzaam gebruikersbestand.’
The post Waarom dit een belangrijke week wordt voor crypto’s Apecoin en Chainlink appeared first on BLOX | Nieuws.