BTCDirect doelt op de prestatie van bitcoin in het verleden, en zoals de grootste en oudste digitale munt er in slaagde afgelopen weekend opnieuw boven de 60.000 dollar uit te komen. Dit aan wat dan nog verondersteld wordt het begin van het altcoin seizoen te zijn. ´Bitcoin gaat vlammen, wordt hier letterlijk gezegd, en daar geeft de cryptocommentator vijf redenen voor. U moet beslist de grafieken en statistieken eens bekijken die gebruikt worden om dit aan te tonen. We vatten de 5 redenen hier alvast voor u samen:
-het aantal bitcoins op de beurzen en platformen nog beschikbaar om verhandeld te worden, daalt gestaag sinds de laatste halvening van mei 2020. Sindsdien komen er elke dag nog altijd 900 bitcoins bij vanuit het mijnen, maar er verdwijnen er tegelijk gemiddeld 1557 per dag (!) naar privé wallets
-de mijners zijn sinds begin april 2021 gestopt met verkopen (noodzakelijk om hun investeringen in steeds geavanceerder apparatuur terug te winnen)
-het vertrouwen in de markt groeit; dit wordt gemeten naargelang de tijd dat bezitters hun bitcoins bijhouden
-de lange-termijn-houders-van-
-de technische steun is ondertussen weer hoger gaan liggen, namelijk op 54.000 dollar. Dat is dan een niveau waarop een meerderheid de afgelopen maanden BTC kocht. Deze ochtend van 12 april 2021 staat bitcoin aan 60.700 dollar.
XRP: ´t zit weer mee
De hoogste stijger afgelopen week in de top tien van grootste munten naar marktkapitalisatie is Ripple´s XRP. Het bedrijf haalde opnieuw een slag thuis in de procesvoering vanwege de SEC, Amerikaanse beurswaakhond. Neen die SEC mag de persoonlijke rekeningen van beide aangeklaagde executives niet inkijken, aldus de rechter. Tevoren wist Ripple ook al te bekomen dat de SEC alle documenten moet tonen, die zouden aantonen waarom bitcoin en ethereum géén ´securities´ zijn. Effecten, waarvoor heel andere wettelijke eisen bestaan. En XRP wél een ´security´ zou zijn. Cryptobeleggers zetten de munt plus 99 procent in de afgelopen 7 dagen. Zij speculeren hiermee op een uiteindelijke overwinning in de zaak, of wat waarschijnlijker is: een regeling tussen beide partijen. Want de Commission kan zich (veel belastinggeld weer uitgegeven) geen aanzienlijk gezichtsverlies veroorloven, vast. XRP steeg van plaats 7 naar plaats 4.
Collegegeld in crypto
Een Roemeense universiteit plant om haar meer dan 11.000 studenten toe te laten de collegelden te betalen in een digitale munt en dit vanaf juli 2021: ´Students will reportedly be able to pay for admission fees — tuition is roughly $1,000 per year for undergraduates — using Elrond (EGLD), which the university will then convert to Romanian lei.´
Grootgrutter in bitcoin
In nauwelijks 24 uur tijd kocht Grayscale Investment, de Britse, grootste digitale investeringsmaatschappij ter wereld, nog eens voor 1 miljard dollar aan BTC bij voor haar klanten. Dat brengt het totaal onder beheer in een achttal digitale munten op 46,1 miljard dollar. Dat gebeurde gisteren, op een zondag. Nou ja, wat moet je anders zoal op een druilerige dag…
De jeugd van tegenwoordig
Een poll onder Amerikaanse tieners toont aan dat 9 procent van de 16 jarigen (!) al in cryptomunten heeft gehandeld. Wat zeggen we dan maar – vroeg begonnen is half gewonnen? Of ook: vroeg geleerd is oud gedaan?
Don´t do it! Just say NO! Too hot to handle! Danger ahead!
Het prominente Amerikaanse beursplatform Charles Schwab geeft vijf redenen om net niét in crypto te investeren. Er bestaat veel fraude in en er is de cybercrime. Er raken veel munten verloren. De Amerikaanse belasting over handelen in crypto is niet mals. Bijna geen enkele digitale munt is nog officieel gereguleerd. Tenslotte is de Amerikaanse wetgever nog vaag over precieze wetgeving, en die zou wel eens onder president Biden aanzienlijk kunnen verstrengen. Wie weet wordt crypto wel verboden! Nou ja, geeuw geeuw, enzovoort…
Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.
appeared first on Biflatie.