Wall Street gokt erop dat het ergste van Donald Trump’s handelsoorlog achter ons ligt. Gisteren steeg de S&P 500 met ruim 2%, voor de grootste stijging sinds 12 mei. Die stijging volgde op het nieuws dat de Europese Unie openstaat voor een snelle deal met de Verenigde Staten.

Beleggers vestigen hun hoop op het scenario waarin de handelsoorlog relatief weinig blijvende schade aan de economie aanricht. Hoewel de markt opgelucht is dat ze de laatste dreigingen van Trump weer kunnen negeren, blijft er natuurlijk een sluier van onzekerheid boven de markt hangen.

Roerige weken voor de markt

Het zijn sowieso roerige weken voor de markt. Niet alleen de handelsoorlog zorgt voor beweging, ook het cijferseizoen voor bedrijven en natuurlijk de rente-explosies op de obligatiemarkten veroorzaakten volatiliteit. Het handelsbeleid van Trump blijft echter de voornaamste bron van volatiliteit voor de markt.

Ieder signaal van versoepeling op dat front wordt door de markt omarmt alsof de handelsoorlog voorbij is. Ook nu weer zien we de markten behoorlijk positief reageren, terwijl de definitieve akkoorden nog moeten volgen.

“De markt is opgelucht, voor nu, dat ze de laatste heffingen-dreiging kunnen negeren. We moeten gewoon voorbij deze onzekerheid, zodat bedrijven en consumenten weer plannen kunnen maken,” aldus Eric Sterner van Apollon Wealth Management.

De opleving van dinsdag voor de S&P 500 kwam nadat de beursindex zijn slechtste week sinds begin april afleverde. Op vrijdag dreigde Trump plotseling met een heffing van 50% voor Europa, en waarschuwde hij Apple dat in het buitenland geproduceerde iPhones ook een heffing van 25% te wachten stond.

Dat duwde de S&P 500 met 2% in het rood, maar gaf ook bitcoin een zware tik op het hoofd.

Bron: WSJ

Consumentenvertrouwen springt omhoog

Gisteren werd bekend dat het consumentenvertrouwen in mei weer een flinke sprong omhoog maakte. De afgelopen maanden ging deze indicator juist door het putje, omdat men dacht dat de handelsoorlog van Trump een gigantische recessie zou veroorzaken.

Tegelijkertijd daalde de vraag naar duurzame goederen minder hard dan economen hadden verwacht in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse economie oogt nog altijd solide, en dat is een belangrijk gegeven voor de bitcoin koers. Zolang de economie overeind blijft, is het fundament voor een nieuwe bullmarkt aanwezig. Een recessie in de Verenigde Staten zou waarschijnlijk roet in het eten gooien.

Bitcoin heeft nog altijd last van de dreigende handelsoorlog, want de koers lijkt vast te lopen op 109.000 dollar momenteel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!