Dat 2022 in bepaalde mate een deuk heeft achtergelaten in het vertrouwen richting de crypto industrie, zullen veel investeerders het over eens zijn. Zowel particuliere als institutionele beleggers zullen wellicht een iets sceptischere bril opzetten na alle schandalen die de industrie vorig jaar heeft moeten doorstaan. Bekende Wall Street-firma’s lijken nu dan ook in te willen spelen op het verminderde vertrouwen van de institutionele investeerders.

Vertrouwen vermogensbeheerders richting crypto bedrijven

Verschillende gevestigde crypto exchanges als Binance en Coinbase bieden naast hun diensten voor particuliere investeerders ook institutionele beleggers een platform aan.

In een onderzoek van EY-Parthenon, dat eerder deze maand onder 250 vermogensbeheerders is uitgevoerd, zei de helft van de respondenten dat ze zouden overwegen om over te stappen van een crypto-native bedrijf naar een traditioneel gesteund bedrijf als ze dezelfde diensten zouden aanbieden.

Bovendien vertrouwde 90% van de deelnemende vermogensbeheerders de traditionele financiële bedrijven om op te treden als bewaarders van hun crypto-activa.

De implosie van gevestigde namen binnen de industrie, met FTX als absoluut hoogtepunt, weegt natuurlijk zwaar in het dalende vertrouwen richting crypto bedrijven vanuit institutionele investeerders.

Krijgen Binance en Coinbase concurrentie vanuit Wall Street?

De Financial Times schreef gisteren dat enkele Wall Street bedrijven waaronder Standard Chartered, Nomura en Charles Schwab momenteel druk bezig zouden zijn met het bouwen of financieren van nieuwe cryptobeurzen en bewaarplatforms.

Deze traditionele financiële bedrijven zouden op basis hiervan dus overtuigd zijn dat fondsbeheerders nog steeds geïnteresseerd zijn in crypto, ondanks de hardnekkige bearmarkt vol schandalen.

Daarnaast verwachten zij dus dat vermogensbeheerders liever zaken doen met gevestigde namen binnen de traditionele financiële wereld dan grote cryptobeurzen die ook institutionele diensten aanbieden.

De traditionele financiële bedrijven vertrouwen op hun expertise in de financiële sector, hun langdurige reputatie en gebrek aan toezicht door de regelgevende instanties om klanten aan te trekken en de concurrentie met onder andere Binance en Coinbase aan te gaan.

BNY Mellon en Fidelity bieden momenteel al een afzonderlijke crypto-bewaringsdienst aan en twee maanden geleden verscheen tevens in het crypto nieuws dat de grote Amerikaanse beurs Nasdaq binnenkort crypto gaat beheren voor institutionele investeerders.

The post Analyse: Wall Street jaagt op crypto exchanges: Binance en Coinbase in gevaar?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!