Leuk die halving en die miners en hun computers, maar wat gaat dit betekenen voor de koers? Dat is natuurlijk wat iedereen wil weten. In dit artikel kijken we naar het effect van de vorige halvings op de koers.
Vraag en aanbod
De theorie luidt dat als het aanbod daalt en de vraag gelijk blijft of stijgt, dan kan de koers toenemen. In dit geval bestaat het aanbod uit een steeds kleiner wordende vijver aan verhandelbare Bitcoins.
De vraag bestaat uit jouw en mijn koopgedrag. En tegenwoordig moeten we ook rekening houden met de honger van Wall Street fondsen naar Bitcoin.
Koers na de halving
In de vroege ochtend van zaterdag 20 april staat de volgende Bitcoin halving op het programma. Dit is dus het moment waarop het aantal nieuwe Bitcoins dat er per blok bij komt, wordt gehalveerd. Vanaf dat moment komen er dagelijks nog maar 450 nieuwe Bitcoins bij.
In de loop der jaren is de prijs van Bitcoin in het jaar na de halving flink gestegen:
- 2012: 8839%
- 2016: 285%
- 2020: 548%
Maar als we kijken naar de korte termijn, dan zijn de resultaten anders. Dit is hoe de Bitcoin koers presteerde, precies een maand na elke halving:
- 2012: 9%
- 2016: -10%
- 2020: 6%
Hoewel de data beperkt is, lijkt er een interessant patroon: De markt houdt rekening met de kortetermijneffecten van de halving, maar onderschat de langetermijneffecten.
Verwachting Bitcoin halving 2024
Wat betekent dit voor de komende maand en het komende jaar? Uiteraard helemaal niets. Elke halving is anders. We hebben zelfs al een all time high behaald voor de halving.
Maar als het verleden rijmt, dan kan dit betekenen dat de koers van Bitcoin op korte termijn zal dalen na de halving. Echter, op de lange termijn kan de prijs van Bitcoin flink stijgen, doordat er minder nieuwe Bitcoins in omloop zullen komen.
The post Wat is het effect van de Bitcoin Halving op de koers? appeared first on BLOX | Nieuws.