Wat jullie willen weten over een crypto start-up!

Crypto Insiders vroeg de community wat zij graag wilden weten van een crypto start-up als SocialBlox. Van deze vragen is een selectie gemaakt die Michiel Ipenburg, de maker van SocialBlox, beantwoordt (met toevoeging van enkele tips).

Hoe begin je met een crypto start-up?

Je begint altijd met een idee. Een goede vraag om tot zo’n idee te komen kan zijn: hoe kan ik blockchain technologie toepassen op een bepaalde branche of product? Dit ga je vervolgens uitschrijven en hier de nodige mensen bij betrekken. Vanuit hier begint je businessplan.

Het is belangrijk om te kijken welke mensen je kent én welke mensen zij weer kennen. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat er hele interessante mensen te bereiken zijn door middel van het netwerk van je omgeving te benutten. Als je de juiste personen hebt gevonden voor een start-up willen, maak je een white paper en een target om geld op te halen.

Tip:

Als jij als in Nederland wil beginnen met een crypto start-up, raad ik echt aan om in gesprek te gaan met Watson Law, een advocatenkantoor gespecialiseerd in crypto. Zij zijn al sinds 2017 bezig met crypto en zij zorgen dat alles juridisch in orde is.

Wat is jullie belangrijkste doelgroep?

Op dit moment is onze doelgroep de investeerder. Niet per sé de crypto-investeerder, maar ook mensen in de aandelenmarkt die opzoek zijn naar nieuwe uitdagingen.

We zien dat dit goed lukt; veel mensen die in reguliere aandelen zitten, hebben ons ook weten te vinden. We hebben deze groep weten te benaderen door het over het business-perspectief te hebben van ons project.

Daarna gaan wij langzamerhand de focus van de doelgroep verleggen naar de social media-gebruiker. We worden een social media en we willen ons niet beperken tot de cypto-community. Want die weten ons toch vroeg of laat te vinden door door mond-op-mond reclame, discord- en telegramgroepen.

Op welke technologie wordt de SocialBlox-token gebouwd en waarom is er voor deze technologie gekozen?

Wij hebben gekozen voor het Ethereum-netwerk. Dit is voor ons het perfecte netwerk om op te programmeren. Ook voor listings zien wij dat het makkelijker en goedkoper is om met een Ethereum-based token op de markt te komen.

Tip:

Als je bijvoorbeeld op de Cardano chain gaat bouwen, betaal je meer. Daarnaast is het lastiger om developers te vinden en om op exchanges te komen.

Hoelang zouden jullie het platform kunnen blijven ontwikkelen met het startkapitaal?

Met de huidige stand van zaken kunnen wij het platform opzetten zoals wij het in gedachten hebben. Hier hebben wij geen enkele euro meer voor nodig. Met een deel van de funds die we ophalen in de tweede en derde ronde van de token sale, kunnen we weer vijf of zes jaar vooruit met de ontwikkeling van SocialBlox.

Tip:

Iets wat ons heel erg heeft geholpen en wat ik anderen ook kan aanraden: accepteer ook euro’s en dollars tijdens de token-sale. Wij hebben heel wat fiat opgehaald en dit beschermt ons tegen een eventuele dip in de markt.

Stel je haalt vijf miljoen dollar in crypto op, dan houd je na een flinke crash maar één miljoen dollar over. Dat kan je (gedeeltelijk) voorkomen door fiat op te halen met de token-sale, of door een gedeelte van je opgehaalde crypto in fiat om te zetten.

Vanaf welke leeftijd zal SocialBlox te gebruiken zijn?

Op zich vanaf alle leeftijden, maar we zorgen dat bepaalde content geblokt wordt voor gebruikers in een bepaalde leeftijdscategorie. Dit kunnen we afschermen door disclaimers te schrijven. Posts op SocialBlox met bepaalde woordcombinaties kunnen wij hierdoor uitsluiten.

Wat maakt SocialBlox-tokens anders dan andere crypto?

Dat is heel simpel: de use case. Er zijn duizenden verschillende crypto’s, maar er is – zover ik weet – geen enkele die in deze sector opereert als SocialBlox. Dan is het maar net de vraag wat investeerders interessant vinden. De één koopt bijvoorbeeld Holochain en de ander koopt Cardano. Puur omdat ze geloven in het project.”

Er zijn meerdere social media’s die op de blockchain lopen en/of crypto gebruiken. Waarin onderscheidt SocialBlox zich van deze platforms?

Ik denk dat het met name te maken heeft met de achterliggende technieken. Ik weet bijvoorbeeld niet van het bestaan van een platform dat zo compleet is met advertenties, privacy en andere features.

Daarnaast geven wij bepaalde functionaliteiten terug aan de community. Zij zorgen ervoor dat het platform werkt. Zij bepalen wie een ‘challenge’ volbrengt heeft en wie SocialBlox-tokens ontvangt. We zetten dit als een bedrijf op, maar de community krijgt een stem in de beslissingen over het platform.

Zojuist is ook bekend geworden dat SoialBlox zal worden bijgestaan door Coffee IT! Het in Utrecht gevestigde softwarebedrijf zal meehelpen op het gebied van ontwikkeling, ontwerp en met de lancering van de SocialBlox app.

Wil je meer weten over SocialBlox? Ga dan naar www.socialblox.io.

The post Analyse: Wat jullie willen weten over een crypto start-up!
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht