Afrika

Jathin Jagannath, een voorstander van Cartesi, een Web3-rollup-protocol, heeft de onduidelijke regelgeving in Afrika aangewezen als een belangrijke hindernis voor de ontwikkeling van Web3 op het continent. Tijdens een interview met Cointelegraph, benadrukte Jagannath dat de onzekerheden in de regelgeving kunnen leiden tot terughoudendheid onder potentiële gebruikers en investeerders van Web3-technologieën.

Overwinnen van de obstakels

Hij gelooft dat door duidelijke regelgeving, verbeterde digitale vaardigheden en infrastructuur, Afrikanen in staat zullen zijn om deze obstakels te overwinnen en zich te richten op snelle modernisering. Dit is van cruciaal belang aangezien Afrika een continent is met groot potentieel voor de adoptie en innovatie van Web3.

Volgens een recent rapport van PricewaterhouseCoopers en Emurgo Africa, is de financiering voor blockchain-technologie in Afrika in 2022 met maar liefst 1.668% gestegen, met landen als Kenia, Nigeria en Zuid-Afrika die voorop lopen.

Jagannath wees echter ook op een groot gebrek aan onderwijs en toegang tot kennis over Web3 in Afrika. Hij benadrukte dat geschoolde arbeidskrachten en een goed geïnformeerde gebruikersbasis essentieel zijn voor een succesvolle integratie van Web3-technologieën. Tijdens een discussie met Awosika Israel Ayodeji, programmadirecteur van Web3bridge, werden de uitdagingen op het gebied van onderwijs en kennisverspreiding onder Afrikaanse ontwikkelaars benadrukt. Ayodeji merkte op dat hoge armoedecijfers vaak leiden tot een focus op handel boven onderwijs.

Masterclass van 8 weken

Als onderdeel van hun inspanningen om de vaardigheden van ontwikkelaars in het Afrikaanse ecosysteem te verbeteren, organiseren Cartesi en Web3bridge in januari 2024 een acht weken durende Cartesi-masterclass in Nigeria. Jagannath ziet dit als een kans om de zichtbaarheid te vergroten en bij te dragen aan de bloeiende blockchain-scene in Nigeria.

Afrika is volgens Jagannath klaar voor een Web3-explosie in 2024 en daarna, mede dankzij de jonge bevolking en volatiele valuta’s. Maar er is ook een grote uitdaging: volgens de Oxford Business School neemt bijna 24% van de Afrikanen niet deel aan het traditionele banksysteem. Jagannath gelooft dat Web3, met zijn gedecentraliseerde portemonnees en andere toepassingen, deze uitdagingen kan aanpakken en een transformatieve verandering kan brengen in de manier waarop Afrikanen omgaan met financiële systemen en internationale handel.

Het bericht Web3 in Afrika: Uitdagingen en Kansen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!