Om je welvaart te behouden, moet je fiat valuta omzetten in assets die:
1. Schaars zijn
2. Gewild zijn
3. Draagbaar zijn
4. Duurzaam zijn
5. Onderhoudbaar zijn
Want ze kunnen altijd meer fiat geld creëren. Maar het magische van bitcoin is dat de voorraad een harde limiet van 21 miljoen heeft. Oftewel: Niemand kan meer Bitcoin creëren dan deze harde limiet.
Waarom Bitcoin de ultieme asset is?
1: SCHAARSTE
Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins zijn. Dat is zo vastgelegd in de regels van het protocol en niemand hoeft iemand anders te vertrouwen om dat te garanderen. De vaste voorraad van Bitcoin wordt gehandhaafd door een netwerkconsensus-mechanisme op een decentrale basis. Oftewel: Het Bitcoin-netwerk werkt op basis van een systeem waarin iedereen samen controleert dat de regels worden gevolgd. Dus niemand kan stiekem meer bitcoins maken omdat iedereen de regels controleert.
Hierdoor wordt Bitcoin de meest schaarse vorm van geld die ooit heeft bestaan. Er zijn geen uitzonderingen en niemand kan die schaarste veranderen. Eindige schaarste is een eigenschap die geen enkele andere vorm van geld ooit heeft gehad of ooit zal bereiken. En de vraag naar Bitcoin wordt fundamenteel gedreven door die schaarste.
2: GEWILD
De prijs van bitcoin is gestegen van 0 naar bijna 100K. Dus je kunt wel stellen dat bitcoin gewild is als asset. Bitcoin wordt momenteel voornamelijk gebruikt als waardeopslag voor de lange termijn. Een bescherming tegen de waardevermindering van je euro’s. Daarbij zien we steeds meer adoptie vanuit particulieren, bedrijven en zelfs landen.
Uiteindelijk moet bitcoin eerst wijdverspreid worden voordat het als ruilmiddel gebruikt gaat worden. Het feit dat er nooit meer dan 21 miljoen bitcoin zullen zijn creëert vraag. Meer vraag betekent dat de prijs omhoog gaat en hogere prijzen wekken interesse. Vervolgens start er een feedback loop.
Daarnaast biedt bitcoin mining een unieke economische kans voor bedrijven die overtollige energie willen opvangen en te gelde maken. Bitcoin fungeert als een “energy buyer of last resort” en biedt een financiële prikkel om energie te benutten die anders verspild zou worden. Op de lange termijn kan dit helpen om elektriciteitsnetwerken te stabiliseren, de ontwikkeling van hernieuwbare energie te ondersteunen en het wereldwijde energiegebruik duurzamer te maken.
3. DRAAGBAAR
Omdat bitcoin volledig digitaal is, is het makkelijk te transporteren. Binnen enkele seconden kan iedereen waarde versturen met slechts een smartphone en een internetverbinding. Daarbij is er geen goedkeuring nodig van een derde partij. Probeer dat eens met goud of iedere andere asset.
4. DUURZAAM
Bitcoin is onverwoestbaar in de digitale wereld. Het Bitcoin-netwerk draait continu, ongeacht storingen, politieke druk, oorlogen of natuurrampen. Zolang er internet en elektriciteit bestaan, blijft het netwerk functioneren. Bovendien kan Bitcoin niet fysiek worden beschadigd zoals goud of vastgoed.
5. ONDERHOUDBAAR
Bitcoin is eenvoudig te onderhouden. Je hebt alleen een wallet nodig en toegang tot het internet. Er is geen fysiek onderhoud zoals bij vastgoed, geen bewaarkosten zoals bij goud en geen dure opslag.
Conclusie
Bitcoin voldoet aan alle vijf de kenmerken van waardevolle assets. Het overtreft alle traditionele bezittingen zoals goud, vastgoed en kunst. Het is schaars, wereldwijd gewild, gemakkelijk te vervoeren, digitaal onverwoestbaar en praktisch in onderhoud. Dat maakt Bitcoin de ultieme asset voor het bewaren van je welvaart in de 21e eeuw.
P.S. Let op: Dit is geen financieel advies. De bovenstaande inhoud weerspiegelt uitsluitend de persoonlijke mening van de schrijver en niet de officiële standpunten van BLOX als bedrijf.
Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Bitcoin? MELD JE NU AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF👇 👇
Wekelijks schrijft Bitcoin deskundige Rick Hutting een weekendcolumn over het onderwerp. Je kunt je aanmelden voor zijn gratis online nieuwsbrief door hier te klikken. Daarnaast kun je hem ook volgen op Linkedin.
The post Weekendcolumn: Wat maakt Bitcoin uniek? appeared first on BLOX | Nieuws.