Terwijl vorig jaar veel grote bedrijven uit de crypto sector als dominostenen achter elkaar kopje onder gingen, blijken ook dit jaar enkele partijen niet te kunnen ontkomen aan de gevreesde ondergang. In de afgelopen maand kon je bijvoorbeeld in het crypto nieuws lezen dat dat de Belgische cryptobeurs Bit4You en de Amerikaanse exchange Bittrex een faillissement hadden aangevraagd. De volgende gecentraliseerde crypto exchange waarvan het doek valt is Hotbit, een van de populairste beurzen in Azië.
Reden achter sluiting crypto exchange
In een aankondiging van 22 mei op Twitter zei het bedrijf dat het na 5 jaar en 4 maanden een punt zal zetten achter alle operaties. De in totaal 5 miljoen gebruikers krijgen tot 21 juni de tijd om hun crypto van het platform te halen.
It’s time to take a bow
For 5 years and 4 months, the Hotbit team has been proud to participate in a wonderful crypto show with 5 million users. However, it is with great regret that we have made the decision to stop all CEX operations from May 22, UTC 04:00. We kindly ask all…— Hotbit News (@Hotbit_news) May 22, 2023
De beurs zei dat de bedrijfsomstandigheden waren verslechterd sinds een voormalig lid van het team in augustus 2022 aan een onderzoek werd verworpen. Het bedrijf schortte destijds de handelsstortingen en opnames op nadat wethandhavingsinstanties een deel van hun tegoeden hadden bevroren tijdens het strafrechtelijke onderzoek.
Daarnaast noemde Hotbit ook verschillende incidenten binnen het crypto-landschap als bijdragers aan de eventuele ondergang. Om specifiek te zijn noemde het de ineenstorting van FTX en de bankcrisis die de depeg van de populaire stablecoin USD Coin (USDC) veroorzaakte. Hotbit zei dat beiden resulteerden in een voortdurende uitstroom van fondsen van gecentraliseerde beursen.
De ondergang van bedrijven binnen de crypto-wereld werken in zekere zin dan ook als een kettingreactie. Het faillissement van een grote speler als FTX heeft veel naschokken binnen de algehele industrie geleid.
Ook gaf de exchange de schuld aan de herhaalde cyberaanvallen en de exploitatie van ‘’projectdefenten door kwaadwillende gebruikers’’ als redenen voor de ondergang.
Zijn gedecentraliseerde exchanges de oplossing?
Het Hotbit-team is van mening dat gecentraliseerde exchanges ‘’steeds omslachtiger’’ worden en ‘’waarschijnlijk niet zullen voldoen aan de langetermijntrends’’. Volgens het handelsplatform zal de crypto-industrie zich steeds meer richten op gedecentraliseerde bedrijfsmodellen als reactie op het strengere regelgevende toezicht op gecentraliseerde bedrijven na de ineenstorting van FTX.
Gedecentraliseerde alternatieven zouden in theorie het risico moeten kunnen vermijden van een single point of failure.
The post Analyse: Weer een grote crypto exchange sluit zijn deuren
appeared first on Crypto-Insiders.