De president van Tanzania wil dat de centrale bank van het land begint met een onderzoek naar bitcoin en andere digitale activa. Hiermee lijkt het land het volgende ontwikkelingsland te zijn die klaar is om cryptocurrency te omarmen, in navolging van El Salvador.

Dappere president

De leider van Tanzania, Samia Suluhu, vertelde de centrale bank van de Oost-Afrikaanse natie zich voor te bereiden op cryptocurrency. De 61-jarige is nog niet zo heel lang aan de macht, ze is president sinds 19 maart van dit jaar. Hassan was vicepresident en volgt de pas overleden president John Magufuli op. Zij blijft de rest van de ambtstermijn van Magufuli tot 2025 president.

Dapper van haar om zo snel al cryptocurrency aan te kaarten en het te zien als een kans, in plaats van de populist uit te hangen en met een verbod te dreigen.

Tijdperk van cryptocurrency

Ze zegt dat het tijdperk van crypto en blockchain aanbrak toen ze haar land aanspoorde om de weg vrij te maken voor verandering. President Hassan zei dat de centrale bank van Tanzania moet beginnen met de nodige voorbereidingen voor als de rest van de wereldwijde banken anders beginnen te kijken naar bankieren. Hiermee doelt ze op de opkomst van cryptocurrency’s als de toekomst van finance.

‘We zijn getuige van de opkomst van een nieuwe reis via internet,’ verklaarde ze. ‘Ik weet dat ze door het hele land, inclusief Tanzania, deze routes niet hebben geaccepteerd of zijn gaan gebruiken. Mijn oproep aan de Centrale Bank is echter dat u aan die ontwikkeling moet gaan werken.’

‘De Centrale Bank moet klaar zijn voor de veranderingen en niet onvoorbereid verrast worden.’

Nigeria moet bitcoin omarmen

Hoewel Afrikaanse wetgevers niet allemaal staan te popelen om cryptocurrency’s te omarmen, zijn er wel bemoedigende tekens. Cardano en Ethiopië werken bijvoorbeeld samen aan een project. Daarnaast is peer-to-peer handel in bitcoin ontzettend populair. Zeker in Nigeria maakt de jeugd massaal gebruik van bijvoorbeeld Paxful. Dit is een platform om peer-to-peer op te handelen.

Afgelopen weekend schreef de Nigeriaanse NFL-speler Russell Okung een vlammend betoog aan president Muhammadu Buhari om bitcoin te omarmen.

Jack Dorsey, de CEO van Twitter, maakte een paar jaar geleden een lange reis door Afrika om te praten over bitcoin. Hij onderstreept het belang van de potentie van Nigeria voor bitcoin:

Alleen de Verenigde Staten voor zich

De Verenigde Staten staat op de eerste plaats qua handelsvolume in dollars op P2P-platformen, maar Nigeria staat op de tweede plek. Wekelijks wordt er voor 8,5 miljoen dollar aan bitcoin verhandeld in Nigeria. Kenia is de tweede peer-to-peermarkt van Afrika gevolgd door Ghana en Zuid-Afrika.

Tanzania staat op de zevende plaats in Afrika met bijna 90.000 dollar aan handel in de afgelopen zeven dagen.

Hieronder de verdeling op basis van regio’s, niet landen.

Bron: www.usefultulips.org

The post Wordt Tanzania het volgende bitcoin land? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!