Elon Musk is nog geen week geleden begonnen als nieuwe kapitein van Twitter of de eerste rechtszaak staat voor de deur. De keiharde zakenman wil volgens de geruchten 50 procent van het personeel ontslaan. In reactie op de eerste ontslagen zijn enkele voormalig medewerkers een rechtszaak gestart bij de federale rechtbank van San Francisco.
Zonder reden ontslagen
Het personeel claimt in de zaak dat er geen grond is voor hun ontslag en dat de beslissing van Musk om die reden over de schreef gaat. In de rechtszaak verwijzen de ontslagen medewerkers specifiek naar de Federal Worker Adjustment and Retraining Notification Act. Hierin wordt het grote bedrijven verboden om personeel te ontslaan zonder daar tenminste 60 dagen voor het feit melding van te maken.
De voor de rechtszaak verantwoordelijke advocate, Shannon Liss-Riordan, zegt dat alle medewerkers van Twitter hun rechten moeten kennen. Ze moeten niet zomaar voor hun ontslag tekenen en daarmee van hun rechten afzien, zo zegt de advocate. Liss-Riordan is geen onbekende voor Musk, want zij was eerder degene die in een vergelijkbare zaak medewerkers van Tesla bijstond.
In juni 2022 was Musk van plan om 10 procent van zijn medewerkers bij Tesla de deur te wijzen. Uiteindelijk won Tesla de zaak die achter gesloten deuren voor de arbitragerechter plaatsvond. “Het lijkt erop dat hij hetzelfde trucje herhaalt als bij Tesla enkele maanden geleden”, aldus Liss-Riordan.
Twitter niet de enige
Overigens is Twitter niet het enige bedrijf ter wereld dat momenteel op grote schaal mensen moet ontslaan. De macro-economische omstandigheden beginnen er overal langzaam in te hakken. Ook bij tech-giganten als Meta, Amazon, Microsoft en Google zijn ze inmiddels gestopt met het aannemen van nieuw personeel en in sommige gevallen ook gestart met grootschalige ontslagrondes.
Ook bij de crypto-bedrijven loopt het op dit moment niet op rolletjes. De crypto-winter duurt een stuk langer dan gehoopt en verwacht. Nu blijkt dat veel bedrijven teveel risico hebben genomen tijdens de afgelopen bull markt en dat het personeel daar nu de rekening voor krijgt.
Met name in steden als San Francisco, Dubai en New York zien we op dit moment veel crypto-gerelateerde ontslagen voorbijkomen. In de bovenstaande grafiek is te zien dat San Francisco de grote lijstaanvoerder is op deze negatieve statistiek. Hier verloren van 1 januari tot 1 november 2022 inmiddels 1.142 mensen hun baan in de crypto-industrie.
Dogecoin krijgt een tik
Inmiddels is ook de hype rondom Dogecoin weer wat gaan liggen. Na een explosieve stijging van ruim 150 procent, is Dogecoin voor de afgelopen 24 uur weer 10 procent van zijn koerswaarde kwijt. Dat is een patroon dat we vaker zien als een munt explosief stijgt. De laatste procenten zijn vaak het resultaat van hype. Mensen hopen hiermee alsnog met de feestvreugde mee te kunnen.
Daarnaast lijkt de daling van Dogecoin voort te komen uit het feit dat productie van een Twitter crypto-wallet tijdelijk gepauzeerd is. Vrijwel direct nadat Platformer met dit nieuws kwam, viel de Dogecoin koers met 4 procent naar beneden.
De Dogecoin-gemeenschap hoopt vurig dat Elon Musk zo snel mogelijk iets met hun favoriete munt doet. Jammer genoeg voor hen wijst het uitstellen van de crypto-wallet erop dat Dogecoin even niet de prioriteit heeft voor Twitter en Musk. Op dit moment lijkt de volledige focus van Musk te liggen bij het nieuwe abonnementsmodel voor Twitter, dat ongeveer 8 dollar per maand moet kosten.
The post Wordt Twitter-kapitein Elon Musk voor de rechter gesleept? DOGE -10% appeared first on BLOX | Nieuws.