De grootste crypto munt op de markt koelt af in afwachting van de Federal Open Market Committee (FOMC) later vandaag. Dat lijkt wat ruimte te bieden aan een aantal grote altcoins om een kleine inhaalslag te maken, al volgen lang niet alle munten. Houd er rekening mee dat men verwacht dat het nog spannend kan worden vandaag. De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met 0,8% naar $1,122 biljoen

Bitcoin houdt nog stand boven $28.000

Bitcoin (BTC) maakte gisteren een kleine dip, maar herstelde snel en tikte vervolgens $28.600 aan, de hoogste prijs sinds juni 2022. Sindsdien hangt bitcoin vast tussen $28.200 en $28.400, maar de markt verwacht dat het nog volatiel kan worden door FOMC vanavond.

Ethereum terug boven $1.800

Ethereum (ETH) maakte gisterenmiddag een flinke sprong, maar kwam rond $1.820 iets te veel weerstand tegen. Ether houdt vooralsnog stand rond $1.800, al lijkt de koers vanochtend daar wat moeite mee te krijgen. ETH staat vandaag 2,1% in de plus.

XRP koers schiet ervandoor

Ripple (XRP) stal gisteren de show, mogelijk door nieuws omtrent de rechtszaak. De koers zag eindelijk opleving en maakte een enorme stijging die rond $0,494 piekte. Tegen vanochtend zakt XRP terug naar $0,45, maar daarmee staat de koers alsnog ruim 16% in de plus vandaag.

Cardano maakt ook forse stijging

Ook cardano (ADA) kon de afgelopen 24 uur flink aantrekken. De ADA koers tikte vanochtend vroeg een piek van $0,388 aan en houdt vooralsnog stand boven $0,37. Met een prijs van $0,375 staat ADA momenteel 10% in de plus.

Crypto top 10 kleurt groen, behalve binance coin

Dogecoin (DOGE) is vervolgens de hardste stijger uit de top 10 en staat met een prijs van $0,076 vandaag 4,4% in de plus. Polygon (MATIC) staat met $1,15 slechts 2% in de plus en solana (SOL) met $22,7 slechtst 1% in de plus. Binance coin (BNB) maakt vanochtend echter een forse duik naar $327 en staat daarmee 3% in de min.

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Ook in de top 100 kleurt niet alles groen. Een aantal forse stijgers van de afgelopen tijd dalen vandaag. Zo zakt synthetix (SNX) met 3,3%, immutablex (IMX) met 3,7%, xdc network (XDC) met 6,7% en stacks (STX) met 7,1%.

Toch hebben we in de top 100 ook een aantal koersen in de plus, al stijgen ze niet zo hard als XRP. Frax share (FXS), singularitynet (AGIX) en bitcoin sv (BSV) staan bijna 6% in de plus.

Chainlink (LINK) stijgt met bijna 7%, stellar (XLM) staat al 8% in de plus en bitget token (BGB) al 9,5%. Algorand (ALGO) stijgt zelfs met 11% en kwam kort boiven $0,24 uit.

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken onze analisten gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Door je via deze link aan te melden, kun je profiteren van leuke prijzen en aanbiedingen, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Na een eerste storting van $100 ontvang je bijvoorbeeld al een cadeau van $20!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

The post Analyse: XRP, cardano en deze crypto stijgen hard terwijl bitcoin afkoelt
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!