XRP koers, ripple

De prijs van XRP zakte gisteren onder de $0,60, met een daling van meer dan 3%, en stabiliseerde uiteindelijk rond $0,587. In dit artikel onderzoeken we wat de reden is voor de recente daling van de koers van XRP.

Bitcoin trekt altcoins naar beneden

Een belangrijke factor achter de recente koersval is de algemene malaise binnen de cryptomarkt. Als de leidende kracht beïnvloedt Bitcoin (BTC) de markttrends, en de huidige daling van Bitcoin’s waarde heeft een domino-effect op andere cryptomunten.

De prijs van Bitcoin is gedaald naar $66.000, een afname van 4,4% in slechts 24 uur, wat een aanzienlijke impact heeft gehad op de rest van de cryptomarkt.

Invloed van inflatiecijfers op cryptomarkt

Dat de hele cryptomarkt daalt lijkt voornamelijk te worden gevoed door teleurstellende inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. In de voorbije maanden groeide onder beleggers het optimisme over een mogelijke verlaging van de rentevoeten, aangezien het leek dat de Federal Reserve de inflatie succesvol onder controle kreeg.

Echter, de recente cijfers suggereren dat de afname van de inflatie achterblijft bij de verwachtingen, waardoor het waarschijnlijker wordt dat de renteverlaging door de Amerikaanse centrale bank langer op zich laat wachten.

Dit houdt in dat de kosten voor leningen hoog blijven, waardoor er minder kapitaal beschikbaar is voor investeringen in zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt.

Whales verkopen hun XRP tokens

Tot slot wijst een ander negatief signaal voor XRP op een afname van de belangstelling onder grote beleggers, ook wel ‘whales’ genoemd.

Volgens on-chain gegevens van het analyseplatform Santiment, zijn de XRP-balansen van whales aan het dalen. Adressen die tussen 10.000 en 10.000.000 XRP bezitten, hebben ongeveer 9 miljoen XRP verkocht, wat neerkomt op een waarde van circa $5,2 miljoen.

Deze daling in de balansen van XRP whales kan worden gezien als een bearish indicator voor de altcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht XRP terug onder de $0,60 – Waarom daalt de Ripple koers? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!