XRP whales zijn op grote schaal aan het inslaan

Het lijkt erop dat grote ripple (XRP) investeerders, ofwel whales, optimaal gebruik maken van de lage koersen op dit moment. De totale bezittingen van deze whales heeft namelijk onlangs een hoogtepunt bereikt. Dit punt was al zeker twee maanden niet meer gezien. Er kan daarom voorzichtig gesteld worden dat XRP whales niet langer verkopen, maar weer aan het inslaan zijn.

XRP whales

Dat whales al een tijdje aan het kopen zijn op grote schaal werd opgemerkt door het crypto analyse bureau Santiment. Zij deelden hun bevindingen gisteren op Twitter. Het analyseren van het koop- en verkoopgedrag van whales kan van groot belang om in te schatten wat de koers in de toekomst kan gaan doen. Whales hebben namelijk een relatief grote invloed over de koers van de achterliggende cryptomunt.

Santiment classificeert whales als investeerders die tussen de 1 en 10 miljoen coins op de balans hebben staan. Het is in de grafiek van Santiment duidelijk te zien dat deze groep investeerders de laatste tijd niet is afgeschrikt door de lage koers. Integendeel, zij zijn juist XRP gaan kopen. Santiment stelt ook dat in slechts 11 dagen tijd het totale bezit van XRP tokens onder whales met maar liefst 2,4% steeg. Volgens Santiment hebben XRP whales op dit moment 6,12% van alle XRP in omloop in hun bezit.

“Dit is het meest actieve niveau van non-exchanges, en ze hebben momenteel 6,12% van alle XRP in handen.”

Ripple koers

Dat whales aan het accumuleren zijn wordt soms gezien als een signaal dat er wellicht een serieuze koersstijging aan zit te komen. Uiteraard is dit geen waterdicht signaal, maar het is in ieder geval voorzichtig positief te noemen.

Het zal de koers van XRP ook niet slecht uitkomen om weer eens flink te gaan stijgen. Op het moment van schrijven staat XRP namelijk sinds de all-time high een aantal maanden geleden met meer dan 80% onder water. Dat zal menig XRP investeerder niet in de koude kleren zijn gaan zitten.

The post Analyse: XRP whales zijn op grote schaal aan het inslaan
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht