Zijn Proof-of-Stake (PoS) crypto als Cardano (ADA) de klos onder de nieuwe Amerikaanse wetgeving?

Ondanks dat de cryptocurrency koersen vandaag groen kleuren, zien we wellicht minder positieve ontwikkelingen op het gebied van regelgeving omtrent crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse overheid wil met een nieuwe infrastructuurwet maar liefst $28 miljard uit de crypto industrie halen door het zwaar te belasten. Het wetsvoorstel hanteert een erg brede definitie van “broker” waardoor bijna alle crypto-gerelateerde bedrijven wellicht onder de nieuwe wet zouden vallen.

Het wetsvoorstel ontvangt veel kritiek vanuit de gemeenschap, maar ook van meerdere Amerikaanse senatoren. Gisteren diende senatoren Ron Wyden, Cynthia Lummis en Pat Toomey nog een aanpassing op de wet in waardoor meerdere soorten bedrijven vrijgesteld zouden worden aan de nieuwe belastingeisen en rapportagevereisten.

Eerder vandaag dienden echter Rob Portman en Mark Warner, de senatoren achter het oorspronkelijke wetsvoorstel, hun eigen wijziging in. Deze versie is echter maar een zeer kleine aanpassing van het origineel. Onder deze wet zouden alleen proof-of-work (PoW) miners en bedrijven die hardware en software wallets verkopen vrijstelling krijgen van de nieuwe vereisten.

Dat zou dus slecht nieuws kunnen betekenen voor proof-of-stake (PoS) validators en blockchain ontwikkelaars. Cardano (ADA) is momenteel het grootste PoS netwerk op de markt. De community spreekt over vriendjespolitiek, roept elkaar op tot actie en mensen driegen zelfs om naar de rechter te stappen. Echter, zoals Ryan Selkis van Messari zegt, is dit wellicht een manier om beide soorten crypto in de VS te onderdrukken:

Het probleem ligt in het feit dat het Witte Huis al steun heeft gegeven aan de versie van Portman en Warner en dat maakt de kans op slagen van dit wetsvoorstel een stuk groter. Desondanks moet er nog wel eerst gestemd worden, wat wellicht al morgen kan zijn.

The post Analyse: Zijn Proof-of-Stake (PoS) crypto als Cardano (ADA) de klos onder de nieuwe Amerikaanse wetgeving?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht