Zo ga jij goed voorbereid de crypto markt op, 3 tips!

Je kunt ze tegenwoordig bijna niet meer uit het leven wegdenken en vrijwel iedereen heeft het er ook wel over vandaag de dag: crypto currencies. Het is eigenlijk heel bijzonder om je te realiseren dat vóór eind 2008 helemaal niemand hier ooit nog van gehoord had en dat het nu een behoorlijk populair handelswaar en betaalmiddel is geworden. Zit jij er ook aan te denken om de crypto markt te betreden? Lees dan even onderstaande drie tips, zodat jij goed voorbereid aan dit avontuur kunt beginnen.

Lees jezelf in in de verschillende termen die gebruikt worden

Binnen de wereld van de crypto worden verschillende termen gebruikt, termen die voor een leek behoorlijk ingewikkeld kunnen zijn. Onze allereerste tip luidt dan ook: lees jezelf in in de verschillende termen die gebruikt worden. Termen die je sowieso moet kennen zijn:

  • Wallet: een soort bankrekening waarin jij jouw crypto’s kunt bewaren
  • Blockchain: hierin staan alle transacties vermeld die met een crypto zijn uitgevoerd
  • Mining: het vastleggen van nieuwe crypto transacties in de blockchain
  • Wisseldienst: bedrijf dat crypto’s naar ‘echt’ geld (fiduciair of fiat geld) omwisselt

Verdiep je goed in de mogelijke risico’s die eraan kleven

Net zoals het beleggen in aandelen risico’s met zich meebrengt, geldt dat ook voor crypto currency. Misschien zelfs nog wel meer omdat deze digitale munten behoorlijk instabiel en onvoorspelbaar kunnen zijn. Als je geluk hebt, kun je er grote sommen geld mee verdienen, maar met een beetje pech kun je (een groot gedeelte van) jouw inzet ook van het één of het andere moment kwijt zijn.

Verdiep je dan ook goed in de mogelijke risico’s die eraan kleven en kijk niet alleen naar wat het jou kan opbrengen. Het staat immers absoluut niet vast dat je gouden bergen kunt verwachten. Maar wanneer jij je goed voorbereid, is de kans hierop uiteraard wel veel groter dan wanneer je zomaar wat in het wilde weg doet.

Vergelijk de verschillende munten voordat je een keuze maakt

Daar waar Bitcoin ooit de eerste en enige cryptomunt was, is dat vandaag de dag wel anders. Je kunt tegenwoordig handelen in tientallen verschillende virtuele munten, waaronder Ethereum, Ripple en Litecoin. Al deze munten hebben uiteraard een eigen koers en bepaalde koersverwachtingen. Voor de ene munt zal deze verwachting positief zijn, terwijl het er voor een andere munt wat minder rooskleurig uitziet.

Om de risico’s zoveel mogelijk te verkleinen is het dan ook belangrijk om de verschillende munten met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Door gespreid te beleggen kun je deze risico’s nog verder verkleinen.

Het artikel Zo ga jij goed voorbereid de crypto markt op, 3 tips! verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht