Ethereum daalt, Ethereum crash

In de recente periode is Ethereum (ETH) geconfronteerd met aanzienlijke schommelingen op de markt. De munt slaagde er niet in om het weerstandsniveau van ongeveer $3.650 te overstijgen, wat leidde tot een aanzienlijke daling tot onder het steunniveau van $3.300.

Er bestaat echter een kans op een koersherstel, op voorwaarde dat bepaalde criteria worden vervuld.

Komt er een snel herstel?

Hoewel er bearish signalen zijn, zou een slotkoers boven de weerstandszone van $3.450 aanzienlijke hoop bieden. Zo’n ontwikkeling zou de deur openen voor verdere tests van de weerstandsniveaus, vooral in de omgeving van $3.500. Als Ethereum succesvol door dit niveau breekt, kan het terugkeren naar de waardering van $3.650 die we vorige week zagen.

Alarmerende indicatoren

Er is dus een mogelijkheid dat de koers van Ethereum zich snel herstelt, maar dit is verre van zeker.

Technische indicatoren, zoals de Moving Average Convergence Divergence (MACD) en de Relative Strength Index (RSI), duiden namelijk op verlies van momentum, wat suggereert dat verdere dalingen mogelijk zijn. De RSI, die onder de 50 ligt, wordt gezien als een indicatie voor potentiële verdere dalingen.

Indien Ethereum de weerstand van $3.420 niet weet te doorbreken, zou dit kunnen leiden tot een koersval richting de $3.120. Dit zou een daling van ongeveer 5,5% ten opzichte van de huidige koers betekenen.

Belangrijke Ethereum-update belooft efficiëntie en decentralisatie

Naast de fluctuaties in de koers, is er ook bemoedigend nieuws over de fundamenten van Ethereum.

Het platform staat op het punt een cruciale update te ondergaan, genaamd de ‘Purge‘. Deze upgrade is bedoeld om het netwerk efficiënter te maken. Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, heeft onlangs de kernpunten van deze update toegelicht. Een van de voornaamste doelen is het verminderen van de opslagbelasting voor de netwerknodes door het verwijderen van verouderde en onnodige data.

Deze aanpassing verwacht niet alleen de opslageisen te verlagen maar ook een bijdrage te leveren aan een verdere decentralisatie van de nodes. Deze stap is bijzonder relevant in een tijd waarin concurrenten zoals Solana (SOL) terrein beginnen te winnen, wat de druk op Ethereum verhoogt om zijn technologie te verbeteren en zijn vooraanstaande positie te handhaven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Zorgen over Ethereum: Dreigt een koersval naar $3.120? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!