Standaard Bitcoin wallets op Huawei toestellen

Huawei Technologies Co., een Chinees bedrijf voor multinationale communicatietechnologie, heeft aangekondigd dat mobiele telefoongebruikers vanaf vrijdag 10 Bitcoin (BTC) -portefeuilles kunnen downloaden op nieuwe Huawei-apparaten.

Huawei brengt de Bitcoin-portemonnee van BTC.com uit in de AppGallery-app store, die vooraf zal worden geïnstalleerd op alle nieuwe Huawei-smartphones, volgens Alejandro de la Torre, vice-president van de bedrijfsactiviteiten van BTC.com. Het is naar verluidt de eerste app voor digitale valuta die op Huawei-apparaten wordt aangeboden.

Toegang tot apps zoals BTC.com’s is beperkt in China, omdat de overheid Android’s Google Play Store en sommige delen van de App Store van Apple blokkeert. Terwijl de Chinese autoriteiten cryptocurrency-uitwisselingen sloten en aanvankelijk muntaanbod verboden, kunnen mensen nog steeds cryptocurrencies bezitten. De la Torre vertelde Bloomberg:

“Het is een goede gelegenheid om gebruik te maken van de Chinese markt. Het gebruik van girale betalingen met apps is erg groot en het traditionele banksysteem ontbreekt, dus er is een goede use case voor crypto-betalingen om daar te groeien. ”

In maart werd gemeld dat Huawei van plan is een smartphone te ontwikkelen die decentrale applicaties (DApp) ondersteunt die op blockchain-technologie draaien. Vorig jaar verscheepte Huawei 90,9 miljoen eenheden op de Chinese markt, waar het een dominant marktaandeel van 20,4 procent heeft. Het wereldwijde marktaandeel van Huawei was 11,8 procent in het eerste kwartaal van 2018. Jaime Gonzalo, vice-president van Huawei’s mobiele diensten zei in een verklaring:

“Vanuit onze leidende positie in China, het topje van de speer van mobiele betalingen, verwachten we in de nabije toekomst een enorme groei te zien in de wereldwijde adoptiegewoonten van cryptocurrency.”

Vorige maand kondigde Huawei de lancering aan van een Blockchain-as-a-Service (BaaS) -platform gericht op de ontwikkeling van slimme contracten, “een high-performance, high-availability en high-security blockchain technologieplatformservice voor ondernemingen en ontwikkelaars.”

Ondertussen is China van plan om tegen het einde van 2019 landelijke blockchain-normen te publiceren. Naar verluidt is een speciale werkgroep begonnen aan het project.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.