Zuid Koreaanse Exchange Upbit onder de loep bij de overheid

Upbit, de grootste cryptocurrency exchange van Zuid-Korea, wordt onderzocht door lokale politie en tien onderzoekers voor vermeende fraude, meldt Chosun vandaag, 11 mei. Upbit is een crypto-only exchange gerund door een dochteronderneming van de Koreaanse techgigant Kakao en momenteel de vierde grootste crypto-uitwisseling wereldwijd met 24-uurs handelsvolume.

Chosun meldt dat de politie denkt dat de uitwisseling haar balansen heeft vervalst en investeerders heeft misleid. De Financial Supervisory Commission (FSC) van Zuid-Korea stuurde naar verluidt tien onderzoekers vanochtend naar de hoofdkantoren van de beurs in Seoul en zal toegang krijgen tot het computersysteem van de onderneming om de virtuele deviezenreserves van de beurs te controleren.

Meerdere crypto-commentatoren op sociale media hebben gesuggereerd dat het nieuws al gevolgen heeft voor crypto-markten, met veel van de top 100 munten vandaag met meer dan 15 procent.

Upbit is niet de eerste crypto-uitwisseling om dit voorjaar de aandacht van de Koreaanse autoriteiten te trekken. Zoals Cointelegraph in maart rapporteerde, kondigden de Koreaanse Financial Intelligence Unit (KoFIU) en de FSC een gezamenlijk onderzoek aan naar de bedrijfsrekeningen van crypto-uitwisselingen in Koreaanse banken, met aandacht voor nalevingsproblemen met betrekking tot het witwassen van geld (AML).

In april werden de belangrijkste mede-oprichter en chief executive van Coinse opgesloten in de crypto-zaak op beschuldiging van verduistering en fraude, omdat naar verluidt “miljarden woningen” in digitale assets van klanten naar hun persoonlijke accounts werden verplaatst. Diezelfde maand werden 12 crypto-uitwisselingen besteld om de klantenbescherming in hun contracten te verbeteren.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.