60 van top 100 currency’s (nog) geen werkend product

Na een onderzoek wat is gedaan blijkt dat  60 van de top 100 cryptocurrencie nog steeds een werkend product aan het publiek moeten aanbieden. Cryptocurrency-analysebedrijf Invest in Blockchain heeft de productontwikkelingen van de top 100 cryptocurrencies onderzocht en zijn tot deze conclsie gekomen. Het bedrijf hield onder meer rekening met de huidige status van elk project, de routemaps, releasegeschiedenis en de al beschikbare functies (die daadwerkelijk zijn geleverd).

De studie heeft een werkend product gedefinieerd als een product dat beschikbaar is voor het publiek en dat dagelijks wordt gebruikt. De auteurs wijzen erop dat veel cryptocurrencies in de top 100 kunnen “beweren” een werkend product te hebben, maar een dApp-platform zonder use cases of een actieve gebruikersbasis vormt geen werkend product door de definitie van deze studie.

Naast dApps, hebben de auteurs ook gekeken naar andere blockchain-use cases zoals betalingsprotocollen en slimme contractplatformen. Uiteraard staan Bitcoin, Ethereum, Ripple, Stellar, Litecoin en Bitcoin Cash op de lijst als werkende producten, die op grote schaal worden gebruikt en elke dag actief worden gebruikt.

Interessant is dat de meeste van de 40 cryptocurrencies met actieve producten betalingssystemen waren (zoals Bitcoin of Litecoin) of slimme contractplatformen (zoals Ethereum). Voor de goede orde wijst Invest in Blockchain erop dat er een aantal bedrijven zijn met werkproducten die niet noodzakelijkerwijs in een van deze twee categorieën passen. Een voorbeeld hiervan is de controversiële gedecentraliseerde voorspellingsmarkt Augur.

Zoals vermeld, laat deze studie zien dat 40 van de top 100 cryptocurrencies een werkend product hebben. Het probleem is met de 60 startups die nog niets hebben laten zien. Een andere recente studie heeft aangetoond dat exit-scams bijna $ 100 miljoen hebben belet van onwetende investeerders. Maar het liet ook zien hoe moeilijk het is om een startup te herkennen die zijn investeringen heeft veiliggesteld, maar die zich blijft ontwikkelen zonder iets te laten zien.

Het kan zijn dat veel van deze 60 nog steeds hun gebruikersbestand opbouwen en werden uitgesloten vanwege de definitie van dit product van “werkproduct”. In de toekomst kunnen we hopelijk meer van deze gevallen zien in de lijst van blockchain-projecten met werkende producten . De tijd zal het leren.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie