KDW Crypto Advice Bitcoin Update 05-03-19

BTC UPDATE (BITFINEX)📊

De Bitcoin chart gaf de laatste weken niet veel duidelijke signalen af. Men riep dat er sprake was van manipulatie en dat het traden in BTC zo goed als onmogelijk was. Enigszins gelijk, maar om zomaar alles af te schuiven op manipulatie is wel erg eenvoudig. De markt is nog relatief jong als je kijkt wat voor een potentie er voor de deur staat. Veel grotere spelers kunnen de prijs in de huidige (en kleine) markt nu eenmaal vrij makkelijk beïnvloeden, of het nu manipulatie was of niet. We zullen ons er nu eenmaal op aan moeten passen.

Om de de verliezen zo veel mogelijk te beperken zal er laag ingekocht moeten worden en hoog verkocht. Het is aan te raden om de komende tijd dus voornamelijk naar long term trades te gaan zoeken.

Weekly
De weekly ziet er na vandaag een stuk minder negatief uit! De huidige candle is weer terug boven de voorgaande candle en dat is positief. Daarnaast zien we op de chart de weekly 200MA lopen (lichtblauw) en zoals verwacht zou deze voor erg veel support zorgen. Je ziet dat de prijs hier in het verleden al snel boven werd opgekocht waarna er een bounce ontstond. De verwachting is dat deze 200MA nog een langere tijd als sterke support zal dienen.

Daarnaast lijken we (opnieuw) een versmalling te gaan maken in de vorm van een traingle. Neem hierbij de bovenste triangle resistance lijn als key resistance (op ~$4250). Deze speelt een belangrijke rol samen met de andere belangrijke resistance op $4400.

Tradingview

Daily
Op deze chart begint er een bullish ontwikkeling plaats te vinden. Een potentiële cup&handle begint er op te vormen. Deze is bullish en kan voor nu een reversal betekenen. Mocht deze breken door de $4250 en vervolgens nog door de $4400 dan zal de $5000 erg snel tegemoet komen. Buiten dat kunnen sommige een adam&eve patroon zien. De uitwerking blijft hetzelfde, maar de reden dat ik voor de cup&handle kies is simpelweg omdat er meer mensen op dit patroon traden.
CUP&HANDLE:

Tradingview

Als we nu nog wat verder inzoomen op de daily zien we dat Bitcoin resistance ontvangt vanaf de 61,8% fibonacci. Dit is een belangrijk punt om te passeren.
FIB resistance:

Tradingview

Conclusie
De kans is momenteel en stuk groter dat we de key resistance area’s boven ons op gaan zoeken. Echter zullen wij zoals hierboven aangehaald geen korte termijn trades openen bij BTC. Mochten belangrijke punten gebroken dan staan we klaar om een leuke positie in te nemen.

 

deze BTC update is mede mogelijk gemaakt door KDW bekijk hier hun telegram channel.

 

 

Deel dit bericht