Een wallet, toebehorend aan het failliete crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC), heeft afgelopen vrijdagochtend een niet-vervangbaar token (NFT) gekocht.

Deze onverwachte transactie werd mogelijk gemaakt door een bod dat bijna drie jaar geleden werd geplaatst, maar over het hoofd werd gezien door de liquidatoren.

Details van de transactie

Het bod van 20 Ethereum (ETH) (ongeveer €58.800) was gericht op de NFT ‘Neon Village’ uit de ‘Ninja Village’-collectie, gecreëerd door kunstenaar SeerLight. Dit bod werd uitgebracht op 21 augustus 2021, nog geen jaar voordat het hedgefonds failliet ging.

De acceptatie van het bod vond plaats door de vorige eigenaar, ‘@anonymoux’, die het origineel in oktober 2021 voor 100 ETH (ongeveer €348.700) had gekocht, volgens data van SuperRare en bevestigd via de Ethereum blockchain explorer Etherscan.

3ac nft transactie brian
Bron: Brian op X.

Liquidatieproces over het hoofd gezien

Teneo, het bedrijf dat de liquidatie van de 3AC-portefeuille beheert, lijkt dit bod over het hoofd te hebben gezien, waardoor de transactie kon doorgaan ondanks het lopende faillissementsproces.

Volgens Jean-Michel Pailhon, CIO van Grail Capital en voormalig executive bij Ledger, “werd er een aanbod gedaan op SuperRare en de ETH werden op escrow geplaatst in het smart contract, waardoor ze tijdens het liquidatieproces niet als ophaalbare activa werden gezien.”

Achtergrond van de NFT en marktbewegingen

‘Neon Village’ werd voor het eerst gemunt op 24 juli 2021 en werd diezelfde dag verkocht voor 7 ETH (ongeveer €15.301 op dat moment).

In oktober 2021 werd de NFT verkocht aan de Ethereum-gebruiker ‘Anonymoux.eth’ voor 100 ETH (ongeveer €360.755), die het vasthield tot de recente verkoop aan het met 3AC geassocieerde account.

The post Three Arrows Capital verrast met NFT-aankoop ondanks faillissement appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!