Bitcoin is de afgelopen dagen weer bezig met mooie stijgingen. De dagelijkse candle van gisteren markeerde zelfs een stijging van meer dan 4% in 24 uur. Hierdoor wordt Bitcoin weer verhandeld voor een prijs die boven 66.500 dollar ligt. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Het grote plaatje van BTC

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we een goed beeld krijgen van de afgelopen prijsactie. Deze is namelijk zeer positief geweest.

Bitcoin lijkt steeds verder omhoog te klimmen nadat het genoeg support kon vinden bij een belangrijk prijslevel. Ik heb het dan over de onderste rode lijn bij ongeveer 56.500 dollar. Dit was de plek van het vorige laagtepunt (op de lange termijn) en diende daardoor als een ondersteuning.

Dit zien we vaker gebeuren bij vorige hoogte- en laagtepunten, aangezien dit plekken zijn waar veel verhandeld wordt. In Bitcoins geval waren hier genoeg kopers om de prijs weer terug om hoog te drijven. En aangezien dat gebeurde bij een plek die redelijk van belang is, leek dit voor nu even het einde van de daling te zijn.

Het resultaat is erg mooi. De koers van Bitcoin hield zich sterk pluste vervolgens bijna 13% tot een ander belangrijk prijspunt: de rode lijn van 63.800 dollar. Hier bevindt zich het vorige hoogtepunt op de lange termijn, en zoals je kan zien, is de koers hier inmiddels al boven komen.

Een sterke opwaartse trend

Dit laatste is een erg goed teken, en om dat beter uit te leggen, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we een scherper beeld krijgen van de afgelopen bewegingen.

Zoals je kan zien steeg de koers van Bitcoin omhoog toen het weer begon met het maken van hogere hoogtes en hogere laagtes (aangegeven met oranje boogjes). Deze trend is nog steeds intact, wat erg positief is voor de toekomst. Pas als deze trend gebroken wordt, is het oppassen geblazen.

Maar nu hoeft dat nog niet. BTC is zelfs boven de rode lijn van 63.800 dollar uitgekomen, en heeft – buiten het kleine beetje weerstand rond dat level – niet veel tekenen dat het afzwakt. De opwaartse trend is sterk, en daarnaast kan de rode lijn nu ook als ondersteuning gaan dienen. De kans dat BTC verder zakt wordt dus steeds kleiner, maar blijf de trend en deze levels wel goed in de gaten houden.

The post Analyse: Bitcoin stijgt 4%, koers weer boven 66.500 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!