Aanstaande vrijdag zal er een belangrijke gebeurtenis plaatsvinden op de cryptomarkt, aangezien er ongeveer $9,4 miljard aan opties aflopen op de derivatenbeurs Deribit. Het merendeel van deze opties zijn Bitcoin-contracten met een nominale waarde van $6,35 miljard.

De put-call-ratio, een belangrijke indicator van het marktsentiment, staat op een hoog niveau van 0,68, voorafgaand aan de maandelijkse vervaldatum van vrijdag. Dit vertegenwoordigt een toename van het aantal handelstransacties vergeleken met de week ervoor en duidt op een voorzichtige kijk onder beleggers.

Naast Bitcoin (BTC) vervallen ook Ethereum-opties met een nominale waarde van $3,08 miljard. Het geval voor ETH-opties laat echter een aanzienlijk lagere put-call-ratio zien in vergelijking met de Bitcoin koers. De put-call-ratio voor ETH-contracten is vóór de vervaldag op vrijdag lager dan 0,49.

Een put-call-optieverhouding van minder dan één geeft aan dat het call-volume groter is dan het put-volume en duidt op een bullish sentiment op de markt.

Volgens gegevens van Deribit bestaat de grootste open positie vóór het einde van het jaar uit callopties met een uitoefenprijs van $100.000. Deze bullish trade geeft aan dat derivatenspelers verwachten dat de waarde van Bitcoin dit niveau in december zal overschrijden.

QCP Capital-analisten gaven aan het einde van het jaar commentaar op de activiteit in Bitcoin-opties, waarbij zij het volgende aangaven:

“We zagen een golf van activiteit in BTC-opties rond het einde van het jaar, toen beleggers zich begonnen te positioneren voor een hervatting van de opwaartse trend na de halvering en een exit uit deze twee maanden durende consolidatie.”

Het bericht Aankomende vrijdag is een spannende dag voor de cryptomarkt verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!