Het aantal transacties op het netwerk van dogecoin (DOGE), de favoriete crypto van Elon Musk, is aan een gigantische piek bezig. Op 29 mei was het zelfs zo druk op het netwerk van de memecoin, dat het qua transactie-aantallen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) voorbij ging. Dat is niet alles, want over de volledige maand mei steeg het aantal transacties op Dogecoin met 8.220 procent.

Piek van 2 miljoen

Wat er precies aan de hand is met Dogecoin laat zich raden, maar analysebedrijf IntoTheBlock bevestigt de data. Waar het netwerk aan het begin van de maand mei nog ongeveer 25.000 transacties per dag verwerkte, schoot dat getal aan het einde van de maand omhoog naar een piek van 2,08 miljoen transacties per dag.

Er is op de kalender geen duidelijke reden aan te wijzen voor de enorme stijging in de activiteit op de blockchain van Dogecoin, en het is vooralsnog niet terug te zien in de prijs. Het is nu vooral de vraag of Dogecoin het in zich heeft om deze gigantisch stijging in de activiteit ook op de langere termijn vol te houden.

Dogecoin in de verkoop?

De stijging in activiteit gaat echter wel gepaard met investeerders van het project die hun DOGE tokens in de verkoop gooien. Mensen met 10.000 tot 100.000 DOGE verkochten een significant deel van hun tokens, zo blijkt uit de data van Santiment.

Vreemd genoeg is ook het sentiment rondom Dogecoin op dit moment niet opperbest (rode lijn in onderstaande grafiek). Wellicht komt dat door de macro-economische omstandigheden, die op dit moment niet in het voordeel van risico-assets als bitcoin en dogecoin zijn.

Hoewel de markt verwacht dat de Federal Reserve op 14 juni een rentepauze inlast, zijn de vooruitzichten voor de economie niet fraai. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve hun impact op de economie en de markt zullen laten voelen. De kans lijkt klein dat dogecoin aan die ellende weet te ontsnappen.

The post Analyse: Aantal Dogecoin transacties stijgt met 8.000%
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!