De enorme crypto exchange Binance heeft aangekondigd dat het zogenaamde ‘privacy coins’ van zijn handelsplatform zal halen in vier Europese landen. Het gaat om Spanje, Polen, Italië en Frankrijk. De reden hiervoor zijn mogelijke bezwaren van de Europese Unie. De privacy coins zouden namelijk witwaspraktijken faciliteren.

Monero, Dash en meer

Vorige maand werd de MiCa crypto wet aangenomen in Europa. Een grote focus van de wet is het tegengaan van criminele activiteiten in de crypto wereld zoals witwassen. ‘Privacy coins’ zijn crypto valuta die transacties anoniem maken en gevoelige informatie beschermen. Dit zou het voor criminelen makkelijker maken om misbruik te maken van crypto, vindt de Europese Unie.

Binance gaat 12 zulke cryptomunten verwijderen van de beurs in de vier eerdergenoemde landen. Het gaat om monero (XMR), zcash (ZEC), dash (DASH), mobilecoin (MOB), verge (XVG), horizen (ZEN), firo (FIRO), pivx (PIVX), navcoin (NAV), decred (DCR), beam (BEAM) en secret (SCRT).

Vanaf 26 juni zal de maatregel in werking treden. Het zal naar het schijnt wel mogelijk blijven voor bezitters om hun privacy coins van het platform af te halen. Enkel het verhandelen van de tokens wordt onmogelijk gemaakt.

De samenwerking tussen EU en crypto sector

De European Banking Authority roept Europese crypto firma’s op alert te zijn met gebruikers van dergelijke privacy coins. De kans is bij deze gebruikers is volgens de toezichthouder namelijk groter dat ze geld zouden witwassen. Binance lijkt medewerking met het verzoek van de Europese Unie te tonen.

“Hoewel we proberen zo veel mogelijk goede projecten te helpen, zijn we gedwongen ons te houden aan lokale regels en wetgeving over de handel in privacy coins. Als onderdeel van het ‘compliance’ proces van Binance hebben we getroffen gebruikers meegedeeld dat ze na juni niet langer kunnen handelen in privacy coins op ons platform.”

Aldus een woordvoerder van Binance. Ondanks deze eis lijkt vooralsnog de Europese Unie samen te willen werken met de crypto sector om gezamenlijk een zo gezond mogelijke industrie te realiseren. 

The post Analyse: Binance verwijdert privacy crypto in vier Europese landen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!