Op 11 maart vond de de-pegging van Circle’s USDC stablecoin plaats, waarbij meer dan 7 miljard USDC stablecoins uit circulatie werden genomen. Dit gebeurde nadat bekend werd dat een Amerikaanse bank, SVB, diep in de problemen zat. SVB was namelijk de bank waar Circle meer dan $3 miljard aan reserves voor USDC bewaarde. Hierdoor ontstond paniek, verloor USDC de koppeling met de dollar en daalde het aantal USDC stablecoins in circulatie met meer dan 10% over een periode van 30 dagen. Niet lang na de paniek was USDC wel weer in staat om de koppeling, ook wel peg, met de dollar terug te vinden. Desalniettemin was het kwaad voor Circle al geschied. En wat blijkt nu? Wellicht de grootste concurrent van USDC, Tether’s USDT wist optimaal te profiteren van de onrust.

BUSD in circulatie daalt ook flink

BUSD, een andere stablecoin die wordt uitgegeven door Binance, zag ook een daling van het aantal coins in circulatie. In de afgelopen 11 dagen daalde het aantal BUSD van 8,6 miljard naar 8,2 miljard, een daling van 4,7%. Binance zelf houdt momenteel 7,42 miljard BUSD vast, terwijl het aantal BUSD in circulatie in de afgelopen 30 dagen met 46,3% is gedaald. Deze daling wordt toegeschreven aan de recente beslissing van de SEC om achter Paxos aan te gaan. Paxos is samen met Binance verantwoordelijk voor de uitgifte van BUSD.

Niet alleen Circle had het de afgelopen tijd dus zwaar. Ook BUSD werd hard getroffen, al was dit natuurlijk om een heel andere reden dan Circle’s USDC.

Tether USDT profiteert optimaal

In tegenstelling tot USDC en BUSD, zag Tether (USDT) een stijging van 8,7% in het aantal coins in circulatie, met een totale marktwaardering van ongeveer $75,29 miljard en 75,17 miljard USDT in omloop. Dit laat zien dat, ondanks de recente volatiliteit van de stabiele munten, sommige munten nog steeds in trek zijn bij beleggers en handelaren. Het betekent ook dat USDT nog altijd verreweg de grootste stablecoin in de markt is.

In het kort laten deze cijfers zien dat stablecoins weliswaar minder volatiel zijn dan andere cryptocurrencies, maar dat ze nog steeds gevoelig zijn voor fluctuaties in de markt.

The post Analyse: Aantal USDC stablecoin in omloop daalde met 10% na paniek
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!