PlanB is al jaren een begrip in de wereld van cryptocurrencies. De Nederlandse analist werd beroemd door zijn stock-to-flow (S2F) model dat in het verleden de koers van bitcoin (BTC) kon voorspellen met een verbazingwekkende nauwkeurigheid. Sinds het begin van de bearmarkt lijkt er echter een einde te zijn gekomen aan de juiste voorspellingen. Toch gelooft PlanB zelf nog altijd heilig in zijn S2F model.

“Bitcoin terug op schema”

De afgelopen week wist de bitcoin koers een enorme stijging neer te zetten. Sinds 10 maart is de koers van de koning der cryptocurrencies al met bijna 40% gestegen. Op het moment van schrijven schommelt de BTC koers zo rond de $27.440. 

Vorige week was de meest succesvolle week voor de koers van bitcoin in bijna twee jaar. In zeven dagen tijd werd het de beste performer van de top 25 grootste activa ter wereld: de BTC-prijs bleef maar stijgen en bereikte niveaus die sinds juni 2022 niet meer waren gezien. Vandaag, op 18 maart 2023, in de vroege ochtenduren, raakte het bijna $28.000 op de belangrijkste spot exchanges.

Nieuwe all-time highs voor bitcoin?

Door deze stijging is het sentiment in de markt ook weer enigszins teruggekeerd. Ook PlanB is enorm optimistisch. Volgens hem betekent de recente stijging namelijk dat de koers van bitcoin weer terug is op schema om uiteindelijk de prijsniveau’s die hij voorspelt in het S2F model te bereiken.

“#Bitcoin veert terug naar het donkerblauwe gebied van het stock to flow waarderingsmodel. Hate it or love it, de halving komt eraan. Tripple top (nieuwe ath) in de huidige cyclus is niet onmogelijk, IMO.”

Mocht deze voorspelling uit het S2F model uiteindelijk waar blijken te zijn, dan zal bitcoin vóór april 2024 een nieuw hoogtepunt moeten bereiken. De vorige all-time high werd geregistreerd op 10 november 2021, op een prijspunt van $68.789. 

PlanB gaf wel toe dat hij niet 100% zeker is van zijn zaak, maar is voorzichtig optimistisch. 

The post Analyse: Dit vindt Nederlandse analist PlanB van de recente bitcoin stijging
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!