In het verleden maakten crypto handelaren grote winsten met hun investeringen in altcoins. Sommige investeringen gingen zelfs wel 100 keer over te koop. Volgens het onderzoekshoofd van 10xResearch Markus Thielen, zou deze tijd inmiddels al ver achter ons liggen.

Geen grote winsten meer met altcoins

Volgens de analist zouden deze grote winsten nu niet meer mogelijk zijn, door de minder sterke drijfveren achter zulke grote stijgingen. Toch verwachten analisten later dit jaar een altcoin season. Een periode waarin de altcoins beter presteren dan bitcoin (BTC). Thielen heeft hier zijn twijfels bij. Volgens hem doen de grote investeerders op dit moment nog niet voldoende mee en zijn er onvoldoende nieuwe projecten gelanceerd die nieuwe investeerders buiten de crypto industrie hebben aangetrokken.

In vergelijking met eerdere cycli, is er in deze cyclus veel minder kapitaal in altcoins gestoken door investeerders en investeringsbedrijven. Dit zou te maken kunnen hebben met het feit dat in de vorige cyclus veel investeerders het idee omarmden dat cryptocurrencies het traditionele financiële systeem konden gaan vervangen. Volgens Thielen zijn dit soort denkbeelden in deze cyclus vaak maar van korte duur en niet goed onderbouwd.

Altcoins leveren veel risico op

Volgens de handelsadviseur Michael van de Poppe zou een portfolio met voornamelijk altcoins een relatief groot risico opleveren, zo deelde hij in een bericht op het social media platform X. De adviseur zou kort geleden al zijn bitcoins hebben verkocht, om vervolgens in altcoins te investeren. Hierdoor zou hij volgens hem een verlies kunnen lijden van 50-80%.

In reactie op het bericht reageert crypto-investeerder Fabio Andreatta dat hij sceptisch is over een eventuele altcoin season. Volgens hem zou Van de Poppe vooral zijn risico hebben verhoogd. Het is volgens Andreatta zeer onwaarschijnlijk dat Van de Poppe met de altcoins beter kan presteren dan bitcoin. De meeste altcoins zullen waarschijnlijk nooit meer hun recordprijs halen.

Ook de beschikbare data laat zien dat de dominantie van bitcoin momenteel steeds meer toeneemt. Na een stijging van 2,12% in de afgelopen week, ligt deze op dit moment op 56,05%. Langzaam nadert deze waarde zijn recordhoogte, wat laat zien dat het overgrote deel van de markt op dit moment meer vertrouwen heeft in bitcoin.

Het bericht Altcoins zijn groot risico & dagen van grote winsten zijn voorbij, zegt analist verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!