President Neel Kashkari van de Federal Reserve Bank van Minneapolis uitte zich opnieuw negatief over Bitcoin (BTC) tijdens de Williston Basin Petroleum Conference 2024. Kashkari zei dat Bitcoin weinig praktisch nut heeft. Daarnaast beschouwt hij het niet als een goede investering, aangezien we het, volgens hem, niet kunnen gebruiken als valuta.

Als reactie zeiden Bitcoin-voorstanders dat de Fed weinig praktisch nut heeft. De meeste Bitcoin- en crypto-aanhangers bekritiseerden Kashkari vanwege zijn negatieve opmerkingen.

“De Fed heeft weinig praktisch nut, het is geen bank en bestaat niet uit gekozen functionarissen.”

Kashkari is al lange tijd kritisch op BTC en de hele cryptosector. In 2021 zei hij dat de cryptosector vooral uit fraude en hype bestaat. Na de implosie van de FTX-beurs verklaarde hij in november 2022 dat het hele idee crypto onzin is. Eerder dit jaar trok hij ook de effectiviteit van Bitcoin in twijfel, omdat het niet als inflatieafdekking fungeerde. 

“Minneapolis FRB-president Neel Kashkari bekritiseert het nut van Bitcoin en stelt dat het niet als inflatieafdekking heeft gediend en in zijn 10-jarige geschiedenis geen nut heeft gehad.”

Kashkari heeft ook verklaard dat de rentetarieven van de Federal Reserve voorlopig stabiel moeten blijven. Ondanks de verwachtingen voor een renteverlaging suggereerde hij dat de centrale bank echter meer gegevens nodig heeft om de inflatie te kunnen inschatten. Deze voorzichtige aanpak valt samen met de nadruk die Fed-voorzitter Jerome Powell legt op geduld en vertrouwen in het huidige beleidskader.

De laatste prijsstijging van Bitcoin voor het eerst sinds begin mei boven de $66.000 volgde op positieve Amerikaanse inflatiegegevens. De recente CPI-gegevens lijken enige verlichting te bieden aan investeerders, waardoor de zorgen over een meer agressieve stap van de Federal Reserve worden verminderd. 

Het bericht President van de Federal Reserve Bank: Bitcoin heeft weinig praktisch nut verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!