Amerikaanse bitcoin exchange Coinbase wil uitbreiden in Europa

Coinbase is dit jaar hard geraakt door de bear-markt. De aandelenkoers van de populaire crypto exchange heeft daardoor vorige week een nieuw dieptepunt bereikt, maar ondertussen probeert het zich voor te bereiden op een betere tijd. In Europa wil het bedrijf zelfs uitbreiden.

Meer vacatures bij bitcoin exchange Coinbase

Dat schrijft het handelsplatform in een persbericht. Het is naar eigen zeggen ‘meer toegewijd dan ooit tevoren’, en daarom zet het dubbel in op Europa, het Midden-Oosten en Azië (EMEA). Blijkbaar lag de nadruk vooralsnog met name op Amerika. De EMEA-zone vormt immers een enorm deel van de crypto-markt.

Coinbase, een exchange zoals het Nederlandse Bitvavo, wil uitbreiden in deze regio omdat hier zich de landen bevinden die ‘veilige regulatie’ bieden. Het noemt de MiCA-wetgeving die over een tijd in de Europese Unie van kracht moet gaan als concreet voorbeeld. Het bedrijf prijst (bepaalde) EMEA-landen expliciet voor hun consistente beleid, waarmee het eigenlijk tegelijkertijd uithaalt naar Amerikaanse regulatoren die dat minder geboden lijken te hebben.

Eerder dit jaar kondigde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan dat het onderzoek deed naar Coinbase. Een aantal crypto’s zouden namelijk effecten zijn, waar registratie voor nodig is. Ook is recentelijk een Coinbase topman opgepakt voor insider trading, en als laatste heeft de exchange problemen gekregen met de SEC toen het klanten 4% rente aanbood op de USDC-stablecoin.

Al dit gedoe in de Verenigde Staten wil niet zeggen dat Coinbase buiten schot staat in andere landen. In Duitsland kreeg het bedrijf het verwijt dat het voor regulatoren niet duidelijk was hoe Coinbase in Duitsland gereguleerd moet worden.

Andere crypto exchanges ook positief

Ondertussen is Coinbase niet de enige meer. Binance kondigde aan het begin van de bear-markt al aan dat het veel cash op de balans had staan, en dat dit de beste periode is voor exchanges om de industrie verder te ontwikkelen.

Ook traditionele financiële instituten zien nog steeds wel brood in crypto. Zo bleek afgelopen augustus dat Morgan Stanley grootse plannen heeft. Al met al bleef er veel vraag naar werknemers in de crypto-industrie.

The post Analyse: Amerikaanse bitcoin exchange Coinbase wil uitbreiden in Europa
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht