Bitcoin etf, Bitcoin amerika

Gisteravond toonde on-chain data aan de Amerikaanse overheid een gigantische hoeveelheid Bitcoin (BTC) naar Coinbase had verstuurd. In totaal gaat het om ruim 30 duizend BTC met een waarde van ongeveer $2 miljard. Hoewel de transactie aanvankelijk leidde tot angst voor een grootschalige verkoop lijkt de bitcoin koers momenteel weer iets op te krabbelen.

De Silk Road Bitcoins

De Bitcoin voorraad van de Amerikaanse overheid is afkomstig van de befaamde Silk Road confiscatie in 2022. Toen nam de Amerikaanse overheid 50 duizend BTC in beslag van het dark web internetplatform. In maart 2023 verkocht de overheid al ongeveer 10 duizend BTC.

Nadat het nieuws over de transactie bekend werd, daalde de Bitcoin koers tot onder de $65.000. Zoals te begrijpen werd het ergste gevreesd: een grootschalige verkoop. Maar een verdere koersdaling bleef uit, en inmiddels is de BTC koers bezig aan een stijging. Op moment van schrijven staat de koers op ruim $66.500.

Verdere Bitcoin correctie blijft vooralsnog uit

Op X wordt de actie van de Amerikaanse overheid flink gebagatelliseerd. Zo zegt iemand dat de actie “geniaal” is. Met de opbrengst van de BTC verkoop zou de Amerikaanse overheid twee-derde van de dagelijkse rente op de staatsschuld kunnen afbetalen. Hiermee wordt uiteraard gedoeld op de gigantische staatsschuld van de Amerikaanse regering.

Ook de Nederlandse analist Michael van de Poppe maakt zich niet druk. Volgens hem leidt dit tot meer beschikbare BTC op de markt. Een dag eerder sprak van de Poppe zich nog uit over de huidige Bitcoin correctie. 

“Correcties zijn normaal. Ze gebeuren. Ze gebeuren in alle marktomstandigheden, onafhankelijk van welk nieuws dan ook. In dit geval is een correctie een indicatie van een gezonde en organische marktcyclus. Dips zijn om te kopen in deze markt.”

De diepere correctie naar niveaus onder de $60.000 blijft dus vooralsnog uit. Mocht de huidige ‘bounce’ doorzetten dan ziet het er goed uit voor de komende weken. Momenteel lijkt de Bitcoin koers bezig te zijn aan een ‘retest’ van de voormalige historische piek van 2021. Toen sloot de wekelijkse candlestick op ongeveer $65.600. Zolang de koers boven dat niveau blijft is de wekelijkse chart bullish.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Het bericht Amerikaanse overheid stuurt $2 miljard aan BTC aan Coinbase, koers houdt zich staande verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!