Bedrijf dat ‘vuilnisbeltgas’ omzet in bitcoins haalt $4,3 miljoen op

Bitcoin (BTC) mining is een energie-intensieve bezigheid. Enorme hoeveelheden elektriciteit worden verbruikt met als doel het Bitcoin-netwerk te beveiligen en natuurlijk BTC te verdienen. Alhoewel Bitcoin om deze reden de afgelopen tijd veel kritiek heeft gekregen, zijn er veel bedrijven die het minen van bitcoin nu vanuit een andere hoek proberen te benaderen. Neem bijvoorbeeld Vespene, een bedrijf dat methaangas afkomstig van vuilnisbelten om wil zetten in bitcoins!

Troep omzetten in bitcoins

Vespene is een bedrijf uit Californië, de Verenigde Staten, dat onlangs $4,3 miljoen aan investeringen ophaalde. Met het geld wil het de eerste stappen zetten in de ontwikkeling van een systeem dat methaangas om moet zetten in elektriciteit. In het klimaatdebat is methaan een belangrijk punt.

Dat komt omdat methaan “dertig tot zeventig keer zo sterk” is als broeikasgas vergeleken met CO2, aldus het KNMI. In totaal zou de methaanuitstoot voor 60% bijdragen aan de opwarming van de aarde. Niet best dus. Het project van Vespene is daarom interessant.

De mensheid dumpt zijn afval op vuilnisbelten waar het aanzienlijke hoeveelheden methaangas uitstoot. Vespene wil dit gas gaan gebruiken om energie op te wekken en bitcoins te minen. Dit heeft een aantal voordelen; het methaan wordt omgezet in CO2, de vuilnisbelt zal zo minder uitstoten en kan rekenen op een nieuwe inkomstenbron. Waar het gas eerder dus gewoonweg in de lucht verdween kan het nu voor nieuwe inkomsten zorgen.

“Wij zetten methaan afkomstig van de vuilnisbelt om in een waardevolle energiebron en financiële waarde voor stortplaatsexploitanten. Met behulp van bitcoin mining zetten we methaanstromen om in inkomsten voor onze klanten, zonder dat er een netwerkverbinding of aanleg van pijpleidingen nodig is.”

Niet de enige bitcoin miners die zich op methaan storten

Het idee om methaangas dat eerder enkel als bijproduct gezien werd om te zetten in bitcoins is niet uniek. Zo is zelfs de oliegigant ExxonMobil dit idee aan het testen. Het doet dit op verschillende locaties waar naar olie wordt geboord. Hierbij komt methaangas vrij wat eerder simpelweg werd afgefakkeld. Ook hier kan bitcoin dus de schade verkleinen.

Iemand anders die ook bitcoins hoopt te vinden op de vuilnisbelt is James Howells. Hij raakte in 2013 meer dan 8.000 bitcoins kwijt die op een harde schijf stonden. Hij is hier al jaren naar op zoek en kwam onlangs met een uitgebreid nieuw plan.

The post Analyse: Bedrijf dat ‘vuilnisbeltgas’ omzet in bitcoins haalt $4,3 miljoen op
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht