Bitcoin analist: uitbraak kan voor nieuwe piek in koers zorgen

Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 4% gedaald en sinds middennacht met 2,6% gedaald. De actuele prijs is op het moment van schrijven $22.950 op crypto exchange FTX en €22.450 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 15,3%. De totale marktkapitalisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $439 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 40,4%.

Bitcoin nieuws van gisteren

Kan bitcoin deze weerstand breken?

Gister deelde Bitcoin Archive, een bekend cryptocurrency Twitter account met meer dan 1 miljoen volgers, een analyse van bitcoin. In deze analyse bekeek hij op basis van de relative strength index (RSI) de bitcoin koers. Het viel de analist op dat bitcoin op de 3-daagse grafiek tegen een sterke weerstand aanbotst.

 

Op het moment weten we echter nog niet wat dit voor de koers kan betekenen. Mochten de weerstand te sterk zijn, dan zoeken we waarschijnlijk de onderkant van de RSI op. Dit gaat gepaard met een daling van de koers en mogelijk een nieuwe bodem. Een uitbraak boven de RSI zou echter mogelijk voor een nieuwe rally kunnen zorgen, en op lange termijn zelfs op een nieuwe piek. Het is dus belangrijk om in de gaten te houden hoe de RSI op deze weerstand zal reageren.

Premium crypto analyse van de dag: ZIL

De analisten in de Discord community van Crypto Insiders hebben onlangs een analyse van zilliqa (ZIL) gedeeld. Hierop werd een groene instapzone getekend op basis van een Elliott Wave analyse en van Fibonacci niveaus. Uit deze analyse bleek dat de koers een grote kans had om naar de $0,04922 te stijgen. Inmiddels heeft de koers dit ook gedaan. ZIL is vanaf de instapzone met ongeveer 20% gestegen. Op dit moment staat een nieuwe analyse voor ZIL klaar in de Discord omgeving waarbij de analisten verwachten dat de koers mogelijk nog boven de $0,04922 uit zou kunnen komen.

Afbeelding 1: Bovenstaande ZIL analyse werd op 4 augustus gedeeld in onze Discord omgeving voor leden.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

The post Analyse: Bitcoin analist: uitbraak kan voor nieuwe piek in koers zorgen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht