Beginnen met bitcoin: Punten waar je juist niet naar moet kijken

Gefeliciteerd, je hebt bitcoin ontdekt! Een fascinerende wereld gaat voor je open, maar al snel kom je erachter dat er enorm veel te ontdekken is. Zoveel zelfs, dat je waarschijnlijk het gevoel bekruipt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaag gaan we je niet vertellen waar je op moet letten, maar geven we je drie punten waar je in het begin juist niet naar moet kijken.

De technologie

Het eerste punt waar de meeste mensen zich vaak op stuk lopen is de technologie. Hoewel bitcoin vanuit technologisch perspectief enorm fascinerend is, moet je daar wat ons betreft in beginsel niet teveel aandacht aan besteden. Uiteindelijk hangt het een beetje van je achtergrond af, voor sommige mensen met een meer technologische achtergrond is het prima om er vanuit dit perspectief in te duiken. 

Voor de meeste mensen is het echter beter om eerst te begrijpen waarom Satoshi Nakamoto bitcoin bedacht heeft. Zodra je de economische en maatschappelijke kant van bitcoin begrijpt, wordt alles omtrent bitcoin meteen interessanter. Wat dat betreft is het beter om eerst te begrijpen waarom de decentrale aard en de absolute schaarste van 21 miljoen bitcoin zo bijzonder is in relatie tot het traditionele financiële systeem.

Je telefoon

Mensen die net beginnen met investeren in bitcoin hebben de neiging om continu op hun telefoon te kijken om te checken of ze al rijk zijn. We kunnen daar direct heel duidelijk over zijn. Bitcoin gaat je niet binnen 5 minuten miljonair maken en je gaat er niet vrolijk van worden. Bitcoin is namelijk enorm volatiel en het is niet bepaald rustgevend om je vermogen continu op en neer te zien bewegen. Het ene moment sta je 10 procent in de plus en het volgende moment vliegt er weer 5 procent van af.

Voor je eigen gemoedstoestand is het beter om jezelf aan te leren de koersen zo min mogelijk te checken. Je bent immers aan het investeren voor de lange termijn, niet om volgende week met een zak geld uit te cashen. Als je daar op uit bent, dan kun je net zo goed terecht bij Holland Casino.

Focus je op de grote jongens

Een andere belangrijke tip is om je niet te verliezen in allerlei kleine munten die zich nog moeten bewijzen. Het beste is om eerst bitcoin te begrijpen en van daaruit eens de stap te wagen naar andere munten. Probeer eerst eens voor jezelf op papier te zetten wat bitcoin precies is en waarom dat mogelijk een interessante investering is, voordat je gaat gokken op de kleinere altcoins die veel meer risico met zich meedragen. Het is heel verleidelijk, omdat de winsten in potentie enorm zijn, maar vaak komen mensen hierbij van een ontzettend koude kermis thuis.

The post Analyse: Beginnen met bitcoin: Punten waar je juist niet naar moet kijken
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!