Binance BNB Chain krijgt binnenkort grote update

De BNB Chain, het blockchain netwerk van Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, gaat zeer binnenkort een grote update doorvoeren. De zogenaamde ‘Luban’ hard fork wordt op 11 juni verwacht en wordt specifiek op block 29.020.050 doorgevoerd. De grote update zal drie belangrijke veranderingen met zich meebrengen.

Wat zal de BNB upgrade bevatten?

Er worden drie nieuwe elementen toegevoegd aan de BNB Smart Chain (BSC), onderdeel van de BNB Chain. De BSC is gespecialiseerd in het uitvoeren van smart contracts terwijl de BNB chain voor transacties is gemaakt. Beide blockchains vormen samen Binance Chain. De nieuwe elementen heten Binance Evolution Proposal (BEP) 126, BEP-174 en BEP-221. Ze hebben voornamelijk als doel het netwerk veiliger en sneller te maken. 

BEP-126 introduceert een nieuw mechanisme genaamd “Fast Finality”. Het zorgt ervoor dat eenmaal gefinaliseerde blokken niet meer kunnen worden teruggedraaid. Dit draagt bij aan de beveiliging en stabiliteit van het netwerk. Blockchain finaliteit verwijst naar het moment dat een blok op de blockchain niet meer verwijderd of aangepast kan worden. De periode dat een blok nog geen finaliteit heeft bereikt is hij kwetsbaar. 

BEP-174 reduceert veiligheidsrisico’s voor de Binance Bridge, een dienst die communicatie tussen blockchains mogelijk maakt. Dit soort bridges (bruggen) vormen vaak de grootste dreiging voor de beveiliging. Stappen hierin kunnen daardoor het vertrouwen in het netwerk vergroten.

Als laatste is er BEP-221 die een nieuw type contract toevoegt aan het netwerk. Het gaat om contracten die gebruik maken van CometBFT software. Het is een uniek stukje software dat communicatie met andere chains mogelijk maakt die hetzelfde computerprogramma beheren.

Wat betekent de upgrade voor BNB?

Met eerder genoemde elementen maakt het platform verbeteringen op drie gebieden: stabiliteit, veiligheid en interoperabiliteit. Netwerkverbeteringen zorgen over het algemeen voor een toename in gebruik en meer investeerders. Een succesvolle update zal de langetermijn propositie van het project alleen maar ten goede doen.

The post Analyse: Binance BNB Chain krijgt binnenkort grote update
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!