Amerika neemt crypto van Noord-Korea in beslag met hulp van Binance

De Amerikaanse overheid maakt jacht op Noord-Koreaanse hackers door hun gestolen crypto in beslag te nemen. Het Amerikaanse ministerie van Financien krijgt daarbij blijkbaar hulp van Binance, de grootste crypto exchange ter wereld. Uit een nieuw rapport blijkt dat de U.S. Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC) onlangs $4,4 miljoen (€4,1 miljoen Euro) aan cryptocurrency in beslag heeft genomen dat in handen was van Noord-Koreaanse cybercriminelen. 

Links met Noord-Koreaanse overheid

In het rapport staat dat de in beslag genomen cryptocurrencies in handen waren van vier Noord-Koreaanse organisaties: de Chinyong Information Technology Cooperation Company, de Pyongyang University of Automation, het 110th Research Center en het Technical Reconnaissance Bureau. Het overgrote deel van de gestolen inkomsten werd rechtstreeks doorgevoerd naar de Noord-Koreaanse overheid voor doeleinden als het financieren van kernwapenprogramma’s en andere militaire ontwikkelingen.

De cryptocurrencies werden onder ander vergaard door middel van arbeidsfraude, waarbij IT-medewerkers uit Noord-Korea met valse identiteiten IT-diensten aanboden om de inkomsten daarvan vervolgens in de vorm van crypto door te sluizen naar de Noord-Koreaanse overheid. 

Een ander ‘slachtoffer’ van de in beslag genomen cryptocurrencies dat het rapport vermeldt is de Noord-Koreaanse Kim Sang Man, die meer dan $2 miljoen dollar in cryptocurrency verspreid over zes wallets bezat. Kim Sang Man wordt verdacht van betrokkenheid bij de betaling van familieleden van de IT-medewerkers en het verkopen van technologie aan IT-teams in China en Rusland.

Crypto exchange Binance biedt hulp

Binance liet op Twitter weten mee te hebben gewerkt aan de beslaglegging. Het Binance Investigations team kon in samenwerking met de OFAC de wallets, die gehost werden door Binance zelf, opsporen om zo de $4,4 miljoen in crypto in te nemen:

“Meer dan een jaar geleden hebben wij proactief actie ondernomen tegen de accounts die met deze personen in verband staan, op rechtmatige wijze en in samenwerking met de rechtshandhaving.”

Dit is niet de eerste keer dat Noord-Koreaanse instanties door middel van cybercrime aan financiering voor wapens komen. Eerder schreven wij al dat Noord-Koreaanse hackers al meer dan 1 miljard dollar in cryptocurrencies hebben gestolen. De beruchte Lazarus Group bijvoorbeeld, is verantwoordelijk geweest voor de befaamde ‘Harmony Horizon bridge hack’, waarbij ruim $100 miljoen aan cryptocurrency werd gehackt. 

The post Analyse: Amerika neemt crypto van Noord-Korea in beslag met hulp van Binance
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!