Binance mixt per ongeluk reserves van bitcoin ‘B-Tokens’ en klanten

‘S Werelds grootste crypto exchange Binance is in opspraak geraakt nadat duidelijk is geworden dat het tegoeden van klanten in dezelfde wallets bewaart als het onderpand voor zijn zogenoemde “B-Tokens.” Dat meldt Bloomberg op basis van de Proof of Collateral-pagina.

Bitcoin, ethereum en XRP op de BNB Chain

B-Tokens, of Binance Tokens, zijn door de exchange uitgegeven cryptocurrencies. Ze bestaan op de BNB Chain en vertegenwoordigen allerlei crypto, waaronder bitcoin (BTC), ethereum en ripple (XRP). In totaal zijn er zo’n 94 coins. Voor elke token die wordt uitgegeven moet een echte variant van de crypto worden vastgezet. Kortom, om 1 BTC op BNB beschikbaar te krijgen wordt 1 echte BTC vastgezet.

Bloomberg is opgevallen dat een deel van het onderpand voor deze tokens in de cold wallet “Binance 8” staat. Dit is een wallet waar ook tegoeden van klanten in opgeslagen staan.

De reserves van zo’n 40 B-Tokens staan naar verluidt in deze wallet. Die hebben op het moment van schrijven bij elkaar een waarde van $539 miljoen. Bloomberg meldt dat dit eventuele problemen zou kunnen veroorzaken:

“Het gebrek aan scheiding betekent dat het moeilijk is om na te gaan hoeveel munten Binance in reserve houdt om te voldoen aan potentiële verzoeken om terugbetaling van het aantal B-Tokens dat het heeft gemaakt.”

Crypto exchange Binance reageert

Binance heeft inmiddels gereageerd op het voorval. De transacties die onderdeel zijn van het onderpand van de eerdergenoemde tokens zouden per ongeluk naar deze wallet zijn verstuurd:

“Binance is zich bewust van deze fout en is bezig deze activa over te brengen naar speciale onderpand wallets.”

De cryptobeurs benadrukt daarnaast dat alle tegoeden van klanten, ondanks deze fout, altijd 1:1 gedekt bleven en nog steeds zijn.

Binance kwam eerder in het crypto nieuws als onderdeel van een grote internationale handhavingsactie van de Amerikaanse Justitie. De exchange zou transacties hebben verwerkt van een andere exchange, die nu is opgedoekt vanwege het witwassen van geld. Hierbij moet wel gezegd worden dat Binance bij dit onderzoek heeft geholpen.

The post Analyse: Binance mixt per ongeluk reserves van bitcoin ‘B-Tokens’ en klanten
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht