FTX token stijgt 120% in 2023, staat de crypto op uit de dood?

De FTX token (FTT) van het in november gevallen beursplatform van Sam Bankman-Fried is aan een ware renaissance bezig. Vanaf het begin van 2023 is de token al met ruim 120 procent gestegen. Is het dan toch het voorzichtige optimisme rondom een eventuele doorstart van FTX dat de token goed doet? Analysebedrijf Kaiko nam het onder de loep.

Doorstart van FTX

Niet lang nadat de problemen bij FTX in november begonnen, was de token van het beursplatform zo dood als een pier. De koers donderde naar beneden en niemand had verwacht dat de token een comeback zou maken. Daar kwam enkele weken geleden plotseling verandering in en dat lijkt te maken te hebben met uitspraken van de nieuwe CEO.

Die geeft namelijk aan dat hij goede hoop heeft over een potentiële doorstart van FTX. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat er een behoorlijke hoeveelheid aan assets binnen het bedrijf aanwezig is en mogelijk haalt FTX met de verkopen van andere afdelingen voldoende op om alle schuldeisers af te betalen.

Mocht dat mogelijk blijken, dan is er een kans dat FTX straks gewoon weer zijn deuren opent. Dat is iets wat kortgeleden niemand nog had verwacht. Uiteraard is het nog allesbehalve duidelijk in hoeverre de beurstoken in de toekomst een rol zal spelen op het platform.

Handelsvolume blijft laag

Ook is een doorstart van FTX natuurlijk nog allesbehalve zeker. In die zin is de koersstijging vooral speculatief. Uiteindelijk moeten we nog maar zien wat er over een paar maanden of zelfs jaren staat als de rook opgetrokken is.

Ondertussen blijft het handelsvolume op de token van FTX behoorlijk laag. Toch wordt de stijging ondersteund door enkele echte kopers, meldt Kaiko. De lage liquiditeit zorgt waarschijnlijk ervoor dat de prijs gemakkelijker stijgt en trekt vervolgens handelaren aan die hun FTT willen verkopen.

The post Analyse: FTX token stijgt 120% in 2023, staat de crypto op uit de dood?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht