Binance stablecoin BUSD krimpt door wantrouwen klanten

Binance kondigde in september aan dat het een aantal stablecoins van het platform ging verwijderen. Ze hadden te weinig volume, daarom had het aanbieden van bepaalde handelsparen voor Binance weinig nut. De promotie van Binance’ eigen BUSD had in eerste instantie een enorm positieve impact, maar die is nu weer teruggedraaid.

Binance stablecoin niet te vertrouwen?

Het verbieden van andere stablecoins had natuurlijk als voordeel dat BUSD veel meer op de voorgrond kwam. Je hebt immers keuze uit minder stablecoins. Tuurlijk, Tethers USDT is nog beschikbaar, maar vorig jaar kwam ook de veiligheid van deze coin in opspraak. Net als veel andere stablecoins verloor ook USDT zijn link met de dollar. Nu kun je op Binance uitsluitend kiezen uit USDT, BUSD en reguliere stortingen in fiat-valuta.

Eind vorig jaar werd ontdekt dat Binance een deel van de tokens van klanten gebruikt om mensen die met hefbomen handelen te betalen. In de volatiele markt voor cryptocurrencies is dat een groot risico, en het zorgde voor een grote deuk in het vertrouwen in de crypto exchange. Klanten namen plotseling grote bedragen op, uit angst dat Binance de volgende FTX is.

Marktwaarde stablecoin BUSD krimpt

De BUSD-stablecoin is in de afgelopen maanden hard gekrompen, volgens data van CoinGecko. Op 15 november haalde de token een record in marktwaarde van zo’n 23,5 miljard dollar. Sindsdien is de coin met meer dan 30% gekrompen tot 15,5 miljard dollar. Daarmee is alle groei sinds begin februari 2022 verdwenen.

BUSD-holders die in december liever Circle’s USDC hadden kampten tijdelijk met een probleem. Binance zet BUSD namelijk automatisch om in USDC en andersom, waar het een ‘gewone’ bank in New York voor nodig heeft. De problemen bij Binance begonnen buiten kantoortijden, waardoor klanten langer moesten wachten dan verwacht. Wel verklaarde de topman dat de tegoeden van banken volledig worden gedekt.

The post Analyse: Binance stablecoin BUSD krimpt door wantrouwen klanten
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!