Meeste kopers van bitcoin zijn instituten: bullmarkt om de hoek?

Er zijn aanwijzingen dat Bitcoin de bearmarkt al bijna uit is. We zitten immers al ruim een jaar in een trend van dalende koersen, en logischerwijs zal dit vroeg of laat veranderen. Volgens de marktonderzoeker Matrixport zijn instituten nog niet uit het veld te slaan, zij vertegenwoordigen zelfs het merendeel van de kopers.

Instituten kopen nog steeds bitcoin

Cointelegraph schrijft over een onderzoek van 27 januari van Matrixport. Hieruit blijkt dat 85% van alle kopers van bitcoin (BTC) Amerikaanse financiële instituten zijn. Ondanks dat de prijzen dalen investeren professionele investeerders dus nog steeds in cryptocurrencies. 35% van de groene prijzen vinden plaats tijdens Amerikaanse beursuren.

Of BTC de favoriet is van deze bedrijven is niet helemaal duidelijk. Cointelegraph sprak met Markus Thielen, directeur van de onderzoeks- en strategieafdeling van Matrixport. “Als de geschiedenis een indicatie is, dan zouden andere layer 1-tokens en altcoins beter presteren dan BTC. Of instituten nu ook al op grote schaal in altcoins investeren is niet duidelijk. Altcoins hebben een veel kleinere marktwaarde en zijn dus in theorie risicovoller.

Wel noemt het onderzoek dat ook ethereum (ETH) het met name goed doet tijdens Amerikaanse handelsuren. Hetzelfde geldt voor Lido DAO (LDO). Voor Aptos geldt hetzelfde, hoewel deze token ook goed presteert als in Azië de zon schijnt.

Bullmarkt voor crypto in zicht?

Het onderzoek concludeert dat dit in principe goed nieuws is voor bitcoin. Dat kan betekenen dat een nieuwe bullmarkt in ontwikkeling is. Twee weken geleden schreven we over een andere aanwijzing die hetzelfde zou kunnen betekenen. Een grote crypto-investeerder verwacht een nieuwe opwaartse trend zodra de Amerikaanse inflatie rond de 4 tot 5% ligt.

Toch moet ook benadrukt worden dat instituten diepere zakken hebben dan kleinere retail-beleggers. De crypto-markt is enorm klein vergeleken met andere financiële markten, voor instituten is investeren in crypto vaak bijzaak.

The post Analyse: Meeste kopers van bitcoin zijn instituten: bullmarkt om de hoek?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!