Gedurende een periode van negen maanden kon je op Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, terecht om sommige bitcoin (BTC) handelsparen zonder kosten te verhandelen. Die maatregel maakte het beursplatform van CEO Changpeng Zhao, dat al aan de top van de markt stond, nog populairder onder actieve handelaren. Nu maakt Binance echter bekend dat er een einde komt aan de gratis handel en laat het alleen de vrije handel tussen bitcoin en de TrueUSD (TUSD) stablecoin open.

Binance marktaandeel steeg van 50% tot 72%

Het is goed mogelijk dat het marktaandeel van Binance in ieder geval een kleine tik krijgt als gevolg van deze beslissing. Ongeveer 60 procent van het totale handelsvolume op het beursplatform kwam namelijk vanuit de handelsparen waar de beurs geen kosten voor rekende.

Verder is het opvallend dat Binance ervoor kiest om alleen de handel tussen TUSD en BTC gratis te houden. Het lijkt erop dat dit op het moment de stablecoin is waar Binance de voorkeur aan geeft.

Kort na de introductie van de gratis handel in sommige bitcoin-handelsparen op het beursplatform, schoot het marktaandeel van Binance omhoog. Analysebedrijf Kaiko meldt dat het marktaandeel van Binance in die periode steeg van 50 naar 72 procent.

Slimme strategie van Binance

De keuze van Binance om tijdens de bearmarkt de handelskosten van enkele bitcoin-handelsparen naar nul terug te brengen was uiterst slim. Op dat moment waren de handelsvolumes op de beurzen al een stuk lager dan in het jaar ervoor en zaten sommige beursplatformen in de problemen. Binance probeerde op dat moment waarschijnlijk sommige concurrenten de laatste tik te geven.

Het is goed mogelijk dat er in de bestuurskamers van concurrenten behoorlijke paniek ontstond nadat Binance met deze powermove op de proppen kwam. Nu keert de rust weer terug in de markt en kiest Binance er ook weer voor om de gratis-handelsparen in bitcoin te schrappen.

The post Analyse: Binance stopt gratis handel voor bitcoin, behalve dit handelspaar
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!