Bitcoin beurs Coinbase behaalt recordomzet in eerste kwartaal met indrukwekkende cijfers

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, stapt binnenkort naar de beurs en heeft zojuist zeer indrukwekkende kwartaalcijfers gerapporteerd.

De enorme bitcoin (BTC) beurs meldt op 6 april dat het bedrijf een recordomzet van maar liefst $1,8 miljard heeft bereikt in het eerste kwartaal van 2021.

In vergelijking behaalde Coinbase in hetzelfde kwartaal vorig jaar maar een omzet van $190 miljoen. Dat komt natuurlijk omdat vorig jaar maart het coronavirus uitbrak in het Westen en die zorgde voor een enorme klap op alle financiële markten.

Dit jaar zijn de koersen van bitcoin en andere cryptocurrencies als ethereum (ETH) juist enorm hard gestegen. Coinbase verkocht dit jaar ook enorme hoeveelheden crypto aan institutionele investeerders via zijn over-the-counter (OTC) handelsafdeling.

Verder meldt Coinbase dat het een geschatte nettowinst tussen de $730 miljoen en $800 miljoen bereikt heeft. Ook heeft cryptobeurs een handelsvolume van $335 miljard bereikt en is de hoeveelheid aan assets op het platform gestegen van $90 miljard naar $233 miljard.

Daarnaast zijn het aantal actieve maandelijkse gebruikers gestegen met 1,3 miljoen naar 6,1 miljoen. Het handelsplatform heeft nu maar liefst 56 miljoen geverifieerde gebruikers. Het persbericht meldt dat het bedrijf van plan is om tussen de $1,3 miljard en $1,6 miljard uit te geven in 2021 aan ontwikkelingskosten en administratieve kosten.

Sam Bankman-Fried, CEO van Alameda en FTX, feliciteert Coinbase voor de indrukwekkende cijfers en het zetten van een “geweldig precedent voor crypto.” Ter vergelijking plaatste hij de cijfers van zijn eigen FTX beurs:

Coinbase wordt op 14 april genoteerd op de Nasdaq beurs. De verwachting is dat de aandelen $300 tot $375 waard zullen zijn, voor een totale waardering richting de $100 miljard.

The post Analyse: Bitcoin beurs Coinbase behaalt recordomzet in eerste kwartaal met indrukwekkende cijfers
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht