DeFi dendert hard door: Deze crypto markt is nu $100 miljard waard na 400% stijging

Er zit nu meer dan $100 miljard aan crypto vast in de decentralized finance-, of DeFi-, markt. Dat blijkt uit gegevens van DefiLlama op 6 april:

Dat is een ongekende harde stijging van deze nieuwe markt in 2021. De total value locked (TVL) stond op 1 januari 2021 pas net op $20 miljard, dat is dus een toename van maar liefst 400% in drie maanden. Ethereum (ETH) is vooralsnog verreweg het grootste blockchain-netwerk met bijna $80 miljard TVL, daarna volgt de Binance Smart Chain (BSC) met $15,5 TVL.

Gegevens van DeFi Pulse tonen een iets ander beeld. Deze website meet alleen Ethereum, maar meldt dat de TVL pas op $52 miljard staat. Het is onduidelijk wat tot deze enorme verschillen leidt. Beide websites melden wel dat het grootste DeFi-platform momenteel Compound (COMP) is met ongeveer $9,5 miljard TVL.

De lancering van Compound (COMP) zorgde voor een explosie van deze nieuwe markt in juni 2020 door Liquidity Mining te introduceren. Dat is verdienen van rendement in de vorm van COMP tokens door stablecoins vast te zetten in het DeFi-platform. Onlangs stuurde een whale maar liefst $1,3 miljard aan ether naar Compound.

Na Compound zit momenteel de meeste waarde in Wrapped Bitcoin (WBTC). Dat zijn zogenaamde getokeniseerde bitcoin (BTC) die compatibel zijn met Ethereum en gebruikt kunnen worden in DeFi. Daarna volgt Uniswap (UNI), de populaire decentrale exchange (DEX) en MakerDAO (DAI). Op de vijfde plek is PancakeSwap (CAKE) te vinden, het grootste DeFi-project op de Binance Smart Chain.

Onlangs vond nog de grootste DeFi lancering ooit plaats, maar dat pakte voor veel investeerders niet zo uit als ze gehoopt hadden. Het blijft in deze markt nog altijd cruciaal om zelf onderzoek te doen.

The post Analyse: DeFi dendert hard door: Deze crypto markt is nu $100 miljard waard na 400% stijging
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht