Bitcoin bodem nadert: Mt. Gox BTC in beweging, DXY op cruciaal punt

Bitcoin (BTC) maakte een flinke daling begin deze week, maar herstelde vervolgens weer in een stuiter. Bitcoin had gisteren even moeite om door $16.600 te breken en dipte toen naar $16.350.

Afgelopen nacht brak bitcoin er toch doorheen en piekte toen op $16.770. Op het moment van schrijven zakt de BTC prijs echter naar $16.570 op Binance en €15.900 op Bitvavo. Bitcoin zit daarmee weer in hetzelfde krappe bereik.

De bitcoin koers komt weer op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 4%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $318 miljard en de dominantie op 38,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 20 (Extreme Fear).

FOMC minutes & Thanksgiving

Gisteren werden de notulen gepubliceerd van de laatste Federal Open Market Committee (FOMC). Deze FOMC minutes brachten echter weinig teweeg in de cryptomarkt.

De Federal Reserve is van plan om het beleid omtrent de renteverhogingen af te remmen, maar is nog niet van plan is om te stoppen. Dat komt overeen met wat markt al had verwacht. Men verwacht dat de Fed de volgende keer de rente zal verhogen met 0,5% in plaats van 0,75%.

De volgende FOMC meeting zal plaatsvinden op 13 en 14 december, direct na de publicatie van de consumentenprijsindex (CPI).

Doordat het nieuws in elk geval geen onaangename verrassing was voor de markten, sloten de meesten in het groen gisteren. Vandaag blijven de markten in de VS echter gesloten vanwege Thanksgiving. Ook op de cryptomarkt zal het volume waarschijnlijk lager dan normaal liggen.

DXY op cruciaal punt

Ondertussen komt de Amerikaanse dollar index (DXY) aan bij zijn 200-dagen moving average. Vind de DXY genoeg steun om weer te stijgen of blijft de koers zijn neerwaartse trend van de afgelopen weken doorzetten? DXY is dit jaar hard gestegen en heeft dit jaar een zeer hoge negatieve correlatie met bitcoin.

Oude Mt. Gox bitcoin in beweging

Analist Ki Young Ju, oprichter van CryptoQuant, meldt dat zeven jaar oude BTC weer in beweging zijn. Deze bitcoins zijn afkomstig van de beruchte Mt. Gox hack. De analist zegt dat het meestal bearish is als zulke oude BTC in beweging zijn.

Bitcoin bodem bereikt of nog dieper?

Doordat bitcoin onlangs standhield rond het jaarlijkse dieptepunt van $15.500, speculeren veel analisten dat de koers mogelijk een bodem heeft bereikt. Toch zijn de meningen daarover sterk verdeeld. Zo verwacht de bekende analist Il Crypto Capo dat bitcoin nog altijd naar de zone tussen $12.000 en $14.000 zal zakken.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

The post Analyse: Bitcoin bodem nadert: Mt. Gox BTC in beweging, DXY op cruciaal punt
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht