Bitcoin (BTC) beursfonds (ETF) kan nog twee jaar op zich laten wachten, zegt analist

Todd Rosenbluth, analist van CFRA Research, denkt dat het nog twee jaar kan duren voordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) zal goedkeuren.

Rosenbluth meldt in een interview met CNBC dat de SEC waarschijnlijk haar beslissingen voor de aanvragen, die momenteel bij de toezichthouder op tafel liggen, zal uitstellen:

“We hebben een aantal firma’s die een aanvraag hebben ingediend. We denken dat we de komende twee jaar waarschijnlijk er een zullen zien, maar we hebben geen duidelijk tijdschema voor wanneer het antwoord ja zou zijn.”

VanEck diende begin dit jaar opnieuw zijn aanvraag voor een bitcoin-ETF in. Het bedrijf trok in 2019 zijn aanvraag in nadat SEC al enkele aanvragen had afgewezen en de kans op slagen zeer klein leek. Dit jaar is de markt weer optimistischer over een goedkeuring.

De SEC heeft tot 29 april de mogelijkheid om een beslissing te nemen over de aanvraag van VanEck, maar daar valt ook de optie onder om de beslissing uit te stellen, zoals Fidelity Investments en Valkyrie Digital Assets.

 “We hebben een aantal bedrijven die het indieningsproces hebben doorlopen of eerder een aanvraag hebben ingediend, maar wachten op meer duidelijkheid. Het is minder waarschijnlijk dat de SEC een winnaar probeert te kiezen, wat betreft wie er eerst komt en ik denk wat we zullen ze eerder zien, als ze een ETF goedkeuren, om meerdere Bitcoin-gerelateerde ETF’s zal gaan.”

Aldus Rosenbluth. Onlangs diende SkyBridge Capital ook een aanvraag in, toen zei oprichter Anthony Scaramucci dat hij ook denkt dat de SEC niet zal kiezen tussen ETF’s, maar meerdere tegelijkertijd zal goedkeuren.

The post Analyse: Bitcoin (BTC) beursfonds (ETF) kan nog twee jaar op zich laten wachten, zegt analist
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht